onsdag, april 1, 2020

– Vi lærere tror nesten ikke det som skjer

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Charles Kristensen jobber som lærer. Han forteller at han sitter forundret foran PC-en og opplever en selvstendighet som han ikke trodde var der.

Charles Kristensen er lærer ved Christi Krybbe skoler. Han har skrevet et innlegg i Bergens Tidene der han hyller alle elevene som nå har blitt kastet ut i en helt ny hverdag. Han skriver at elevene fortjener applaus etter å ha vist en selvstendighet han ikke trodde var der.

«Det klappes for helsearbeidere, for transportarbeidere, butikkansatte og til og med for oss lærere. Jeg vil også klappe!» Slik begynner Charles innlegget sitt.

Foto: privat

Elevene møter pliktfult opp

«Jeg vil klappe for alle de elevene som plutselig ble kastet ut i en helt ny hverdag. De ble sendt hjem, mange engstelige og redde med sekkene fulle av bøker og digitale verktøy», fortsetter læreren, og skriver om den imponerende selvstendigheten elevene nå viser.

«Vi lærere sitter forundret foran våre PC-er og opplever en selvstendighet som vi ikke trodde var der. Vi opplever at de møter pliktfull opp i våre digitale verktøy.

De kaster seg ut i nye arbeidsformer med entusiasme og glede. De driver hverandre fremover med asynkrone kommentarer, hjelper og støtter.»

Hyller foreldrene også

Men vi må ikke glemme alle foreldrene som legger til rette for hjemmeundervisning. Charles fortsetter med å hylle dem:

«Jeg klapper også for alle foreldrene der hjemme som støtter og legger til rette for læring. Vi lærere opplever en enorm takknemlighet for det vi gjør.

Aldri har vi fått så mange positive tilbakemeldinger. Så får det heller være at ulike digitale læringsarenaer kneler, at nettet er tregt og at det er litt krangel om PC-ene hjemme», skriver læreren og avslutter:

«Innerst inne er det en visshet om at dette klarer vi sammen. Vi lærere, elever og foreldre.»

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Irans elendige respons til Koronaviruset

Irans respons til Koronaviruset har fått mange til å riste på hodet. Stoltheten tok overhånd, og nå er myndighetene hemmelighetsfulle. Kan dette føre til...