in , ,

Vi vippset 423 betalinger i det mest aktive minuttet i fjor – årets Black Friday puster rekorden i nakken alt før vi er igang

Vipps. Faksimile: Selskapets Facebook-side

På Black Friday i 2020 opplevde Vipps 423 betalinger i det mest aktive minuttet. På forrige lørdag, før Black Week hadde kommet ordentlig i gang, var det allerede registrert over 100 minutter med flere enn 1000 Vipps-betalinger.

Mange aktører i handelsstanden har vært raske på avtrekkeren og startet årets Black Week-salg allerede før helgen. Antallet Vipps-transaksjoner så langt i år tyder på at fjorårets rekord står for fall.

– Black Week hadde i 2020 en vekst i antall transaksjoner på 51 prosent sammenlignet med året før. I 2019 ble det gjennomført 1,1 millioner transaksjoner, sier kommersiell leder Vegard Heir i Vipps.


Heir forteller videre at hittil i år har vi hatt en transaksjons-vekst på cirka 110 prosent.

– Hvis denne veksten fortsetter gjennom Black Week vil vi kunne komme opp i 3,6 millioner transaksjoner mott slutten av uken, sier han.

Restriksjoner ga mindre «tæpping» i fjor

Han forteller at det er for tidlig å konkludere nå om hvordan årets Black Week-salg vil ende. På listen som taler mot ny transaksjonsrekord står en høyere rente som gjør at noen av oss kanskje har litt mindre å rutte med.

Sammenlignet med 2020 er det i år også flere som allerede har brukt mer penger på reise, konserter og restaurantbesøk gjennom sommeren og høsten.

– I år er det også færre restriksjoner som påvirker den fysiske handelen. Dette vil kanskje berøre netthandelen negativt, men det lover godt for kjøp med kort og BankAxept i fysisk butikk, sier Heir.

For i fjor sank riktignok antallet ganger folk tæppet kortet sitt i butikk med 5 prosent, fra 40,9 til 39 millioner transaksjoner i 2019 i løpet av Black Week.

– Men det antar vi ene og alene skyldes korona-pandemien, sier han.

Spår all-time-high

Heir tror likevel det er så mange faktorer som peker i retning av all-time-high i netthandel i løpet av årets Black Week.

– Nordmenn har fått med seg at produsenter over hele verden har store leveringsvansker. Det kan bidra til at flere handler nå for å være sikre på å motta årets julegaver i tide. Vipps har heller aldri vært så tilgjengelig og brukt av så mange som nå, sier Heir.

I fjor hadde Vipps cirka 7000 aktive nettbutikker i Black Week. I år har antallet steget til 13 000. Også antallet unike Vipps-brukere har økt kraftig. Fra 900 000 unike brukere i Black Week i 2020, har antallet vokst til 1,32 millioner unikere i forrige uke.

– Oppsummert tyder alt på at vi går mot en ny toppnotering for antall Vipps-transaksjoner i løpet av Black Week. Noe av det som blir spennende å følge med på de neste dagene er om Black Friday får en like stor topp som i tidligere år, eller om antallet transaksjoner vil fordele seg jevnere utover i uken, sier Heir.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elbil

På glatte veier bør du gjøre dette med el-bilen din for å slippe å skli av veien

søvn

Norge endrer praksis etter barnevernsdommer