Den 29. juli omkom den profilerte skistjernen Vibeke Skofterud i en tragisk vannscooterulykke. Hun ble bare 38 år, og hadde hele livet foran seg.

I morgen skal hun begraves, og det forventes at en lang rekke idrettskjendiser vil være til stede i Eidsberg kirke hvor seremonien skal foregå. I tillegg til venner, familie og andre som ønsker å ta farvel med Skofterud, er man forberedt på inntil 1500 besøkende i den lille kirken.

A post shared by Gry Sorensen (@gry1976) on

– Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, men det er trykket opp 1500 kirkeprogram. Vi har 450 sitteplasser i kirken, og utover det er det ikke kapasitet for flere innendørs. Derfor er det satt opp en storskjerm og benker utenfor kirken, sier Runo Lilleaasen, prost i Eidsberg kirke, til NTB i følge TV2.

Etter høytideligheten i kirken vil det være felles minnestund i Eidsberghallen, en minnestund ledet av programlederen Carsten Skjelbreid.

Flere av Skofteruds tidligere lagkamerater fra landslaget er selvskrevne gjester i begravelsen, og flere av dem skal også være med å bære kisten. En gest som blir hyllet i hele idrettsmiljøet.

Ønsker man selv å følge seremonien kan dette gjøres enten via direktesendinger i fjernsynet eller på internett.

Det er også lagt ut kondolanseprotokoller både på Olympiatoppen og flere steder i Østfold, slik at alle som ønsker det kan sende henne en siste hilsen.

Ønsker du også å sende henne en siste hilsen kan du gjøre det på Facebook i kommentarfeltet. Husk å del hvis du også satte stor pris på Vibeke Skofterud sine idrettsprestasjoner i skisporet.