Det er i disse dager ganske nøyaktig et halvt år siden den folkekjære langrennsløperen Vibeke Skofterud dessverre gikk bort så alt for tidlig i en tragisk ulykke den 29. juli i fjor. Vibeke ble bare 38 år gammel, men hadde likevel en imponerende merittliste å vise til.

I løpet av sin karrière ble hun olympisk mester i stafett i 2010 og verdensmester i 2005 og 2011. I 2012 vant hun det svenske Vasaloppet, samtidig som hun satte ny rekord i kvinneklassen. I 2002 ble hun norsk mester i sprint.

Etter hennes død ble det umiddelbart bestemt at minnet skulle leve videre i en eller annen form for minnerenn – for å videreføre alle de gode verdiene Vibeke sto og kjempet for. Det er Langrenn.com som melder dette.

Minnerennet vil arrangeres i Vibekes hjembygd Slitu, og er et samarbeidsprosjekt mellom Slitu IF og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond. Rennet, som går i klassisk stil, vil ha både voksen- og barneklasser, og det er tre forskjellige løyper å velge blant.

Barnerennet, som vil være på 500 meter, en trimløype på fem kilometer og en turløype på 20 kilometer er blant alternativene, og Vibekes bror, Tormod Skofterud som også er styreformann i Vibekes minnefond, forteller til Langrenn.com at det venter en overraskelse til alle barna som ønsker å delta.

LES OGSÅ
Tore på sporet: "vi jobber fortsatt knallhardt for å lage en ny serie"

Niesens idé

Overraskelsen var det opprinnelig Vibekes niese, Moa, som kom på da familien ryddet i eiendelene hennes etter dødsfallet. Blant alle premier og andre kjære minner fra den lange karrièren kom de nemlig over en kartong med alle de startnumrene Vibeke hadde hatt gjennom tidene. Hun hadde spart dem nesten alle sammen, og nå vil familien de skal fortsette å glede andre – på samme måte som de gledet Vibeke – i skiløypa.

Overskuddet fra rennet som går av stabelen for første gang søndag den 24. februar går ikke overraskende til Skofteruds minnefond som har som formål å fremme fysisk og psykisk helse.

Selv etter sin død fortsetter Vibeke å glede og motivere unge talenter til å gi sitt beste, både i og utenfor skiløypa. Hun er et ekte forbilde. Del og lik hvis du er enig.