Forsiden Kjendisnytt Vibeke Skofteruds niese med overraskende idé til minnerenn

Vibeke Skofteruds niese med overraskende idé til minnerenn

Det er i disse dager ganske nøyaktig et halvt år siden den folkekjære langrennsløperen Vibeke Skofterud dessverre gikk bort så alt for tidlig i en tragisk ulykke den 29. juli i fjor. Vibeke ble bare 38 år gammel, men hadde likevel en imponerende merittliste å vise til.

I løpet av sin karrière ble hun olympisk mester i stafett i 2010 og verdensmester i 2005 og 2011. I 2012 vant hun det svenske Vasaloppet, samtidig som hun satte ny rekord i kvinneklassen. I 2002 ble hun norsk mester i sprint.

Etter hennes død ble det umiddelbart bestemt at minnet skulle leve videre i en eller annen form for minnerenn – for å videreføre alle de gode verdiene Vibeke sto og kjempet for. Det er Langrenn.com som melder dette.

Reklame

Minnerennet vil arrangeres i Vibekes hjembygd Slitu, og er et samarbeidsprosjekt mellom Slitu IF og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond. Rennet, som går i klassisk stil, vil ha både voksen- og barneklasser, og det er tre forskjellige løyper å velge blant.

 

View this post on Instagram

 

Vi minnes Vibeke med blomster og lys her på Feelgood Nesbru. Hun var vår ambassadør, en positiv, engasjert , åpen og ærlig person med et varmt hjerte for Feelgood og medlemmene. Vi vil aldri glemme hvordan hun lyste opp når hun hørte om medlemmer som hadde fått bedre helse og form ❤️🌹❤️🌹❤️#vibekeskofterud #shapemaster #feelgoodnesbru #varmthjerte #rip #minne

A post shared by FEELGOOD NESBRU (@feelgood.nesbru) on

Barnerennet, som vil være på 500 meter, en trimløype på fem kilometer og en turløype på 20 kilometer er blant alternativene, og Vibekes bror, Tormod Skofterud som også er styreformann i Vibekes minnefond, forteller til Langrenn.com at det venter en overraskelse til alle barna som ønsker å delta.

LES OGSÅ
Gledelig nyhet i forkant av Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Niesens idé

Overraskelsen var det opprinnelig Vibekes niese, Moa, som kom på da familien ryddet i eiendelene hennes etter dødsfallet. Blant alle premier og andre kjære minner fra den lange karrièren kom de nemlig over en kartong med alle de startnumrene Vibeke hadde hatt gjennom tidene. Hun hadde spart dem nesten alle sammen, og nå vil familien de skal fortsette å glede andre – på samme måte som de gledet Vibeke – i skiløypa.

Overskuddet fra rennet som går av stabelen for første gang søndag den 24. februar går ikke overraskende til Skofteruds minnefond som har som formål å fremme fysisk og psykisk helse.

Selv etter sin død fortsetter Vibeke å glede og motivere unge talenter til å gi sitt beste, både i og utenfor skiløypa. Hun er et ekte forbilde. Del og lik hvis du er enig.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT