in

Vibeke Skofteruds venninne om savnet

vibeke skofterud
vibeke skofterud

Influenser og innholdsprodusent Cathrine Montero Moen (32) var blant skistjernas nærmeste venninner. Hun legger ikke skjul på at savnet er stort den dag i dag.

Vibeke Skofterud døde etter en tragisk vannskuterulykke  natt til 29. juli 2018. Kjæresten Marit Stenshorne meldte henne savnet da hun ikke kom tilbake til hytta på natten.

Vibeke ble funnet død formiddagen etter. Da hadde hun krasjet vannskuteren inn i øya St. Helena i Hovekilen på Tromøy utenfor Arendal.


Skistjernen ble gravlagt fra Eidsberg kirke i Østfold 9. august 2018.

For venner og familie er savnet fortsatt stort.

– Da vi først ble kjent, så tenkte jeg at: Shit, hun er en gave til folk. Hun ble en gave i livet mitt, forteller  Cathrine Montero Moen til Dagbladet, og fortsetter:

– Man ble alltid glad av å være med Vibeke. Det er så fint å være rundt et så positivt menneske. Hun hadde en helt egen, smittende latter, så jeg følte at jeg ladet batteriene ved å være med henne. Jeg fikk påfyll av energi.

Hun husker godt Vibekes spontane og sprudlende personlighet, noe som stadig medførte overraskelsesturer til hytta eller andre steder hvor de trivdes sammen.

Hun var en «maskin»

«Maskin» er ordet som hun velger å beskrive den avdøde venninnen med, og utdyper at Vibeke hadde et enormt pågangsmot. Hun roser også venninnens åpenhet, både privat og offentlig.

– Jeg jobbet på Farmen da jeg fikk sjokkbeskjeden. Jeg fikk en push-melding på klokka, og da så jeg: «Vibeke Skofterud død». Jeg skjønte ikke helt hva det sto, og tenkte at det her må jo være en skrivefeil. Så kom mannen min, Gaute, bort til meg før jeg rakk å tenke. Han hadde lest det akkurat før jeg fikk varselen, og bare holdt rundt meg. Da gikk det opp for meg at dette faktisk var reelt, sier venninnen om hvordan hun fikk den tunge beskjeden.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Prinsesse Charlotte hilser til «Løvinnene»

Morsomme og overraskende fakta du neppe visste om venstrehendte