in ,

Videoen av de gråtende russiske soldatene sprer seg: – Vi blir brukt som kanonføde

Den siste uken har mange spurt seg; Hva visste egentlig de russiske soldatene om oppdraget sitt da de gikk inn i Ukraina?

Noen har fortalt historier om at de trodde de skulle på øvelse. De visste ikke at de faktisk skulle invadere Ukraina. Og det siste døgnet har en video av flere russiske soldater spredd seg på sosiale medier.

I videoen får man se gråtende russere som forteller at de blir brukt som «kanonfôr» og hevdet at de ikke hadde noen anelse om at de ble sendt til krig.


Putins angrep på Ukraina har endt med 6000 russiske soldater drept i konflikten så langt, melder The Sun.

Nå dukker det opp opptak av fangede russiske soldater som gråter mens de hevder at de ikke hadde noen anelse om hva de kunne forvente i Ukraina.

Flere medier melder også om avlyttede radiomeldinger som indikerer at tropper ikke adlyder ordre fra Moskva, og klager over å gå tom for mat og drivstoff.

I et av opptakene mister en soldat besinnelsen når han spør om når mat eller drivstoff kommer.

«Vi har vært her i tre dager! Når i helvete skal det komme noe?» roper han, rapporterer The Telegraph.

Andre videoer antas å vise frustrerte russiske tropper som trekker seg tilbake, mens en soldat skal ha sendt en tekstmelding til moren sin: «Det eneste jeg vil akkurat nå er å drepe meg selv.» Disse videoene er dog ikke verifisert.

Soldater som er desperate etter å unngå kamp har til og med «bevisst slått hull» i kjøretøyenes bensintanker slik at de ikke skal nå frem til fronten, sier en amerikansk tjenestemann til The New York Times.

Nedenfor kan du se videoen av de russiske soldatene som nå sprer seg på sosiale medier. Hva visste de egentlig?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Nynazisten hoppet av: Frykter illegale våpen vil bli brukt

Hunden skulle hilse på familiens nyfødte baby – nå tar øyeblikket av i sosiale medier