lørdag, januar 16, 2021

Videoen viser koronasyke Anita (55) som kjemper for livet. Dagen etter dør hun

Mest lest nå

Svenske Anita Pettersson (55) ble innlagt på Falu sykehus med korona i slutten av mars. Sykehuset ville ikke gi Anita verken oksygen eller en plass på intensivavdelingen. Nå har datteren sluppet en video der hun filmer morens dødskamp.

Anita Pettersson lå isolert på sykehuset i flere uker. Men til slutt slapp nærmeste familie inn for å ta farvel med den 55 år gamle damen. Legene mente hun ikke ville overleve.

Anitas datter, Alexandra, fikk sjokk da hun så moren sin. Moren lå i sengen og gispet etter luft, uten verken å få oksygen eller annen intensiv behandling.


– Jeg mener de gjorde en stor feil. Mamma brukte å dra opp oksygenmasken etter en stund fordi den trykket på, og for å la huden få hvile en stund. Så dro hun masken ned igjen. Dette tolket de som at hun ikke ville ha oksygen. De sa til meg: «Hun er ubekvem og urolig med masken.» Men det stemmer jo ikke ettersom man tydelig ser hvordan hun kjemper for å få luft, sier Alexandra til Samnytt.

Fikk ikke morfin

Alexandra forteller at hun bad personalet om å flytte moren inn på intensivavdelingen. Men det ville de ikke. De mente at Anita var så syk at hun ikke ville ha noen nytte av den behandlingen de gav på intensiven.

Ifølge Alexandra, som jobber som hjelpepleier, hadde legen foreskrevet morfin til moren. Men personalet vegret seg for å gi henne det. Det eneste moren fikk, var avslappende medisiner.

Kaller det mishandling og tortur

Nå har Alexandra publisert videoen på Facebook for å vise hvor alvorlig koronaviruset er.

– Jeg vil at folk skal se hvor grusomt både viruset er, og samtidig spre kunnskap til andre om hvordan det går dersom man ikke får oksygen, samt vise hva som egentlig skjer bak stengte dører, sier hun.

Mange har reagert på videoen av Anitas dødskamp. Blant dem er den svenske legen Jon Tallinger. Han har flere ganger tidligere gjort folk oppmerksomme på hvor viktig det å gi oksygen til korona-pasienter. Han kaller behandlingen Anita fikk på sykehuset for «mishandling og tortur».

Dagen etter denne videoen er spilt inn, dør Anita.

LES OGSÅ: Line mistet pappaen sin til koronaviruset – nå har hun en klar oppfordring til oss alle

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter