torsdag, februar 25, 2021

Viggo Kristiansen begjærer seg løslatt

Mest lest nå

Torsdag ble det avgjort at dommen mot Viggo Kristiansen (41) gjenåpnes. Nå begjærer han seg løslatt.

Sammen med sin daværende kamerat Jan Helge Andersen ble Viggo Kristiansen funnet skyldig i drap og voldtekt av Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Siden pågripelsen i september 2000 har Viggo Kristiansen sittet i fengsel. Torsdag ble det klart at saken gjenåpnes.

Andersen ble dømt til 19 års fengsel, mens Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.


– Beslutningen om gjenåpning vil bety at Viggo Kristiansen, etter å ha tilbrakt halve livet sitt bak murene, omsider kan få en reell anledning til å forsvare og renvaske seg for anklagene – og samtidig kunne etablere seg som vanlig samfunnsborger, om enn med nesten 21 års forsinkelse, sa Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin da beslutningen ble kjent.

Beslutningen kom etter at Kristiansen har jobbet for å få saken gjenåpnet i 13 år.

Som følge av at saken gjenåpnes begjærer 41 år gamle Viggo Kristiansen seg nå løslatt. Dette melder TV2.

– Kristiansen er sikker på at han kommer til å bli frifunnet og da er det helt naturlig at han begjærer seg løslatt sånn at uretten mot han kan opphøre så fort som mulig, sier Mikkel Tronsrud i Støttegruppa til Viggo Kristiansen til TV 2.

TV-kanalen skriver på sine nettsider at Gjenopptakelseskommisjonen viser til tre forhold som sår tvil ved hvorvidt dommen mot Kristiansen er riktig:

1. Det er sådd vesentlig tvil rundt det såkalte DNA-beviset. I lagmannsretten la juryen til grunn at det var to menn på åstedet, men i dag er dette sett på som en svært tvilsom konklusjon.Viggo Kristiansen
Viggo Kristiansen og advokat Sjødin.

2. Tvil om DNA-beviset kan styrke det såkalte mobilbeviset, som i korte trekk går ut på at Kristiansens mobiltelefon var i bruk et annet sted enn i Baneheia da drapene ble begått.

3. Det er i ettertid rettet kritikk mot måten Jan Helge Andersen ble avhørt på. Hans forklaring er det viktigste beviset mot Kristiansen.

Drapsdømte Jan Helge Andersen blir et sentralt vitne dersom det blir en ny rettssak mot hans tidligere bestevenn Viggo Kristiansen.

– Jeg kommer til å stå fast på min forklaring, sier Andersen i et intervju med TV 2.

Mens Andersen ble dømt til 19 års fengsel, ble Kristiansen dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter