Hjem Nyheter Viggo Kristiansen: – Ingen penger i verden kan gjøre opp for 21 år i fengsel

Viggo Kristiansen: – Ingen penger i verden kan gjøre opp for 21 år i fengsel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I et sjeldent intervju med Fædrelandsvennen sier Kristiansen at en eventuell erstatning kommer i andre rekke for hans del.

– Ingen penger i verden kan gjøre opp for 21 år i fengsel og den smerte denne saken har påført meg og min familie. Jeg er evig takknemlig for at familien har vært villig til å stille opp for meg slik de har gjort i alle år, sier Viggo Kristiansen til Færdelandsvennen.

Far til Viggo, Svein Kristiansen, medgir ventetiden siden sønnen ble løslatt i juni i fjor har vært lang.

– Men denne gangen har den ikke kostet like mye, sier faren.

Familien Kristiansen har vært opptatt av at livet må gå videre, og har prøvd å leve som de alltid har gjort.

– Samtidig har vi vært nødt til å ta hensyn til han det har gått hardest utover, som er Viggo, sier Svein Kristiansen i intervjuet.

Svein Kristiansen sier til avisa at han helt siden han besøkte sønnen i fengselet første gangen, like etter arrestasjonen i 2000, har vært overbevist om at sønnen var uskyldig.

– Under det første besøket i fengselet spurte Viggos mor om hva som skjedde i Baneheia. Viggo svarte: «Jeg vet ikke mamma, for jeg har ikke vært der». Vi har siden den gang trodd han snakket sant, sier Svein Kristiansen.

13. september 2000 ble Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drap på Stine Sofie Sørstrønen, og medvirkning til voldtekt av begge ofrene i Baneheia i mai 2000. Han har bare innrømmet handlinger mot det yngste offeret. Andersen ble frifunnet på drap på Lena Sløgedal Paulsen.

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for begge drapene. Dommen la vekt på at Andersen i sin forklaring utpekte sin tidligere kamerat som hovedmann. I februar i fjor ble det klart at saken skal gjenåpnes etter at Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker har vurdert den spesifikke saken.

Under den nye etterforskningen har det ifølge NRK dukket opp to hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. De gjelder overgrep mot to mindreårige før Baneheia-drapene.

Den nye etterforskningen i Baneheia-saken viser også funn av Jan Helge Andersens DNA på begge jentene.

Det er ikke funnet DNA-spor etter Viggo Kristiansen som hele tiden har nektet enhver befatning med drapene og overgrepene. Han sier at hans daværende bestevenn, Jan Helge Andersen, uriktig har forklart ham inn i saken.

Andersen har på sin side hevdet at Kristiansen truet ham til å ta del i ugjerningene.

Dersom Kristiansen blir renvasket vil han ha vært utsatt for et av de verste justismordene i norsk rettshistorie, og han vil i så fall kunne søke om en erstatning på flere titalls millioner kroner.

I et sjeldent intervju med Fædrelandsvennen sier Kristiansen at en eventuell erstatning kommer i andre rekke for hans del.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com