søndag, oktober 24, 2021

Viggo Kristiansen inn til nye avhør i oktober

Mest lest nå

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin tror etterforskningen av Baneheia-drapene fra 2000 kan nærme seg slutten.

13. september 2000 ble Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Siden har han sittet i fengsel. I vinter kom nyheten om at den mye omdiskuterte saken gjenåpnes.

Drapsdømte Viggo Kristiansen er en av de som har kjempet for at saken må gjenopptas.


– Viggo Kristiansen og hans familie er lettet over Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelse om å gjenåpne Baneheia-saken, skrev Kristiansens advokat Arvid Sjødin i en pressemelding da gjenopptakelseskommisjonens beslutning ble kjent.

Trond Kristiansen, storebror til Baneheia-dømte Viggo Kristiansen, har forståelse for at denne saken er forferdelig vond for de etterlatte.

– Jeg kjenner på en veldig lettelse og en glede. Både på egne vegne, Viggos vegne og kanskje særlig på mine foreldres vegne, sier Trond Kristiansen når han snakker med TV2 vel et døgn etter at det ble kjent at Baneheia-saken skal gjenåpnes.

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier at avgjørelsen tyder på at Kristiansen, som seks ganger tidligere har forsøkt å få saken åpnet, burde fått gjenåpnet saken allerede for ti år siden.

Kristiansen ble løslatt 1. juni i år. Nå forteller advokat Sjødin til VG at klienten hans skal inn til avhør.

– Det anser vi for å være helt naturlig og en formalitet. Det kan tyde på at etterforskningen nærmer seg en avslutning, sier Sjødin.

Han forteller at de ikke har fått noen fast beskjed om når det skal gjennomføres, men at det skal avholdes i løpet av oktober.

Det var i august bistandsadvokat for foreldrene til Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen, Audun Beckstrøm, oversendte en anmodning om nye avhør av Kristiansen.

VG skriver at det er Oslo-politiet som nå etterforsker saken, med et særlig fokus på nye DNA-undersøkelser. Påtalemyndigheten vil forhåpentligvis i høst ta stilling til om det skal reises ny straffesak mot Kristiansen, eller om de skal legge ned påstand om frifinnelse.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter