Hjem Nyheter Viggo Kristiansen: – Jeg tenker at bevisene egentlig taler for seg

Viggo Kristiansen: – Jeg tenker at bevisene egentlig taler for seg

I et sjeldent intervju med Færdelandsvennen avstår Viggo Kristiansen å kommentere Jan Helge Andersens påstander om at han var med på voldtekt og drap av de to jentene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia for 22 år siden.

Med unntak av et mindre intervju i TV2s podcast og to anledninger der han har uttalt seg til VG og Dagbladet har ikke Viggo Kristiansen uttalt seg til media etter Baneheia-dommen i 2002.

– Jeg er ikke noe glad i å stikke ansiktet mitt frem, og det er grunnen til at jeg kun stilte opp i podcasten. Journalister generelt er også flinke til å bruke kun enkelte deler av et intervju, og derfor har jeg ikke ønsket å stille opp sier Viggo Kristiansen til Færdelandsvennen.

I det sjeldne intervjuet han har gitt den kristiansandbaserte avisa er han tydelig på at han ikke ønsker å kommentere detaljer rundt det som har kommet frem under etterforskningen til politiet i Oslo.

– Når jeg ser hvordan saken har snudd og hvor mye som har kommet frem i lyset etter at politiet i Oslo overtok saken, så må jeg skryte av måten de har jobbet på. Til dem som mener saken er skjevt balansert nå, så kan de også se hvordan saken ble fremstilt de første 20 årene. Det er første gang jeg opplever at folk ser min side av saken, sier Kristiansen til avisa.

Han har hele tiden holdt fast på sin forklaring at han var i bua da drapene skjedde. En mobilrapport utelukker han også fra åstedet, og mens Jan Helge Andersens DNA er funnet på begge de drepte jentene, er Jan Helge Andersens forklaring om at Viggo Kristiansen lurte han med på drapene det eneste som knytter Kristiansen til åstedet.

Siden dommen i saken har ikke Kristiansen hatt kontakt med Andersen, og han ønsker heller ikke å si noe om han i intervjuet med Fædrelandsvennen.

I et intervju med avisa i fjor holdt Andersen fast ved sin forklaring og påsto at Kristiansen var med.

– Jeg tenker at bevisene egentlig taler for seg, sier Kristiansen til Færdelandsvennen.

Nå sier Kristiansen som etter løslatelsen har forsøkt å leve et så normalt liv som mulig at han gleder seg til å komme i gang med livet, få et sted å bo, få seg jobb og ta lappen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com