torsdag, februar 25, 2021

Viggo Kristiansens bror om gjenåpning: – Føler med de etterlatte

Mest lest nå

Trond Kristiansen, storebror til Baneheia-dømte Viggo Kristiansen, har forståelse for at denne saken er forferdelig vond for de etterlatte.

– Jeg kjenner på en veldig lettelse og en glede. Både på egne vegne, Viggos vegne og kanskje særlig på mine foreldres vegne, sier Trond Kristiansen når han snakker med TV2 vel et døgn etter at det ble kjent at Baneheia-saken skal gjenåpnes.

Lillebroren, Viggo Kristiansen, har sittet i fengsel i over 20 år. Han er dømt for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).


De siste 13 årene har han, med familien i ryggen, kjempet for å få saken opp på ny.

Viggo Kristiansens advokat Arvid Sjødin sier at avgjørelsen tyder på at Kristiansen, som seks ganger tidligere har forsøkt å få saken åpnet, burde fått gjenåpnet saken allerede for ti år siden.

– Jeg hadde en kjapp prat med Viggo, og så hadde han en fin prat med mamma og pappa i går ettermiddag. Han er lettet og veldig glad, men samtidig nøktern, forteller storebror Kristiansen.

Familiene til Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) som ble drept i Baneheia har uttrykt at de er overrasket over avgjørelsen, og opplever de stadige begjæringene om gjenopptakelse som en stor påkjenning.

Det har Trond Kristiansen stor forståelse for.

– Vi har stor forståelse for at dette er vondt, og jeg har forståelse for at de opplever at det aldri blir fred. Samtidig vil jeg be om forståelse for at når vi mener at det er begått en så stor urett, så må vi kjempe for det vi tror på. Vi har i alle disse årene prøvd å ligge lavt og forsøkt å opptre med verdighet uten å provosere, er meldingen hans til de etterlatte.Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter