Hjem Kjendisnytt Viggo Valle leder «Påskelabyrinten» for siste gang – Dette skal han gjøre nå

Viggo Valle leder «Påskelabyrinten» for siste gang – Dette skal han gjøre nå

Viggo Valle er et velkjent navn i Norge, spesielt blant de som har en tradisjon for å lytte til radio rundt påsketider. Valle, med sin karismatiske stemme og varme personlighet, har gjennom årene blitt synonymt med påskefeiringen for mange nordmenn, gjennom programmet «Påskelabyrinten» på NRK. Men nå er det slutt.

Viggo Valle har holdt på med påskelabyrinten i 37 år. I påsken er han å høre på P1 hver formiddag.

Mens påskequizen hans starter med «Kor ska vi reis hen?» og lytterne kan bli med på skattejakt med geografiske spørsmål til fjernt og nær trenger han ikke selv å reise lenger enn til Selbu, hvor han har campingvogn med spikertelt. Og aller helst sammen med samboeren Lillian.

Da han traff Lillian i 2007 hadde hun ikke hørt om verken Viggo Valle eller påskelabyrinten.

– Hadde jeg snudd meg mot henne og sagt «Kor ska vi reis hen?» den kvelden på Folkets Hus i Hommelvik, hadde hun antagelig fått kalde føtter, og skygget banen. Hun hadde ikke noe forhold til verken Viggo Valle eller Påskelabyrinten, har Viggo fortalt i et intervju med VG.

Skal gifte seg

Etter en siste runde med «Påskelabyrinten», planlegger Valle å vie seg til livet sammen med Lillian, hans store kjærlighet.

Til sommeren fyller Viggo 70 år. Noe som gjør at han ikke lenger kan jobbe for statskanalen. I et nytt intervju med Dagbladet forteller Viggo at det gjerne er på tide med noe nytt.

Viggo Valle
Viggo Valle er ferdig i Påskelabyrinten. Foto: NRK

– Det er kanskje på tide etter 37 år å finne på noe nytt. Jeg fullfører løpet med opplegget som har vært mitt, det som har skapt «Påskelabyrinten».

Han forteller også at den nye bruken av kunstig intelligens «tar livet» av programmer som «påskelabyrinten».

– Dersom det blir mulig å knekke løsningsordet gjennom et tastetrykk, forsvinner magien, sier han.

Nå skal han bruke mer tid sammen med Lillian. De skal reise mye. Ikke minst til Lofoten. De to traff hverandre i godt voksen alder, noe Viggo bare ser på som positivt.

– Det å finne kjærligheten etter å ha passert 50 er en vidunderlig opplevelse. Det er noe helt annet enn å være 19 eller 20. Det er vanskelig å forklare, men du er mer moden, har opplevd mer, verdsetter kjærligheten i større grad og vet hvordan du skal ta vare på den mer enn når du er ung og ikke har erfaring, sier han til Dagbladet.

Og i juli, da skal paret gifte seg i Stjørdal.

Vi ønsker Viggo masse til lykke både med pensjonisttilværelsen og bryllup. Påsken blir definitivt ikke den samme uten han!

LES OGSÅ: Påskelabyrintens Viggo Valle: Forholdet ble avslørt av Snåsamannen

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com