Bransjeorganisasjonen Virke KBS ønsker å åpne for at bensinstasjoner og kiosker skal få selge alkohol på lik linje med dagligvarebutikkene.

Iman Winkelman, leder i Virke, sier til TV 2 at så lenge bensinstasjoner og kiosker ikke får selge øl, er det snakk om forskjellsbehandling.

«Vi ser talløse eksempler på at bensinstasjoner i distriktene får konkurranse fra dagligvarebutikker som setter opp drivstoffanlegg og selger alkohol, mens våre stasjoner ikke får søke om salgsbevilling. Det er forskjellsbehandling, og Konkurransetilsynet peker på at det er diskriminerende», sier Winkelman.

Spesielt i distriktene

Det er spesielt i distriktene at Winkelman ønsker at bensinstasjonene og kioskene skal få søke om alkoholsalg.

«På mange små steder er bensinstasjonen som en lokalbutikk, men de mangler den siste varegruppen – alkoholsvake drikker som øl, rusbrus og cider», sier han.

Får støtte av Frp

Fremskrittspartiet støtter Winkelman i hans utsagn.

«Det er snart ikke forskjell på en bensinstasjon og en kolonialbutikk, så hvorfor det ikke skulle være ølsalg på en bensinstasjon, det forstår vi rett og slett ikke», sier Morten Ørsal Johansen til TV 2. Han representerer Frp i Stortingets næringskomité.

Han tror ikke folk vil drikke mer selv om man får kjøpt øl på bensinstasjoner og i kiosker.

«Nei, det tror jeg ikke. Om du får en vridning mot svakere alkoholholdige drikker, så er ikke det noen stor utfordring, for å si det sånn», sier Johansen.

LES OGSÅ
Rektor politianmeldt og funnet skyldig i å ha oversett mobbing

«Det som er en veldig positiv effekt, er at du får en mye likere konkurranse mellom bensinstasjoner som i praksis er dagligvarebutikker og dagligvarebutikker som nå begynner å bli bensinstasjoner», sier han.

Hva mener du? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!