Hjem Kjendisnytt Vil arrangere neste års finale i et gjenoppbygget Mariupol

Vil arrangere neste års finale i et gjenoppbygget Mariupol

Favorittene Ukraina stakk av med seieren i Eurovision Song Contest-finalen etter de hadde høstet rekordmange publikumsstemmer. Norge endte til slutt på en tiendeplass.

Lørdag kveld var 25 land representert i finalen i Melodi Grand Prix. Etter at samtlige 40 land hadde avgitt sine jurystemmer var det Storbritannia som tronet på toppen, skriver TV 2. De fikk totalt åtte 12-poengere. Både Norge og Ukraina slet med jurystemmene. Ukraina lå på en fjerdeplass etter jurystemmene var talt opp.

Da folkestemmene ble talt opp, ble det klart at Norge fikk totalt 146 poeng. Inkludert de 36 jurypoengene endte Subwoolfer med totalt 182 poeng og tiendeplass i årets finale.

Forhåndsfavorittene Ukraina fikk hele 439 poeng fra folket. Det er ny rekord når det kommer til folkestemmer, og sendte Kalush Orchestra rett til topps.

Den ukrainske gruppa Kalush Orchestra endte på 631 poeng, og gikk dermed seirende ut av årets Eurovision Song Contest. Storbritannia endte på en andreplass, mens

– Vårt mot imponerte verden, og vår musikk har overvunnet Europa. Neste år vil Eurovision bli arrangert i Ukraina. Vi vil gjøre vårt beste for at vi en dag kan ta imot gjester og artister fra Eurovision i Mariupol, skriver president Volodymyr Zelenskyj ifølge TV 2 på Telegram.

Da det var klart at Ukraina vant musikkonkurransen, gikk Kalush Orchestra på scenen og takket stemmegivere fra hele Europa.

– Vi vil takke alle der ute som stemte på Ukraina. Seieren er veldig viktig for Ukraina, spesielt i år. For oss er denne støtten enda viktigere for Ukraina i disse tider. Og vi setter stor pris på at du hjalp oss med stemmene dine, sier bandet i en pressemelding fra EBU.

Artistene sier videre at selv om dette er en stor seier for Ukraina i Eurovision Song Contest, er det også en enorm seier for ukrainsk musikk, som de håper kommer til å bli utforsket og spredt bredt som et resultat av at de tok Eurovision-trofeet.

– Enhver seier er veldig meningsfull for Ukraina i disse dager. Vi er her for å bevise at ukrainsk kultur og ukrainsk musikk lever, og har sin egen lyd og spesielle signatur. Du kan lytte til ukrainsk musikk, se ukrainske filmer og besøke Ukraina. Bortsett fra oss, er det så mange talentfulle mennesker i Ukraina som driver med musikk og driver med så mye annet kreativt. Vi vil invitere deg til å støtte dem og følge dem også, Sa bandet i meldingen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com