Hjem Nyheter Vil ikke bruke «mamma» og «pappa» i skolen. «Forelder en» og «Forelder to» er bedre for likestilling

Vil ikke bruke «mamma» og «pappa» i skolen. «Forelder en» og «Forelder to» er bedre for likestilling

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den nye endringen som kan tre i kraft i Frankrike skaper store reaksjoner på sosiale medier. 

Avisen The Telegraph melder nemlig at utdanningsloven i Frankrike kan få en endring ettersom nasjonalforsamlingen forrige uke stemte for at man skal slutte å bruke ordene «mor og far» eller «mamma og pappa» i offisielle dokumenter. De kjente foreldrebegrepene skal erstattes med «forelder en» og «forelder to».

Likestilling 

Dagbladet skriver at lovforslaget er fremmet av president Emmanuel Macrons parti Republique en Marche og skal være et virkemiddel for å hindre diskriminering av homofile foreldrepar.

– Dette handler om likestilling. Som foreldre som må krysse av på skjemaer som er utformet etter gammeldagse modeller, sier representant for partiet, Valérie Petit, til The Telegraph.

Stor splittelse 

Lovforslaget har skapt stor diskusjon, ikke bare i Frankrike, men verden over. En del er positive til endringen mens de store massene rister på hodet.

I Frankrike kan det bli slutt på å bruke "mamma" og "pappa" i skolen. Foto: Pixabay

I Frankrike kan det bli slutt på å bruke «mamma» og «pappa» i skolen. Foto: Pixabay

«Jeg har allerede skrevet at jeg er sjokkert og overrasket over støyen rundt foreldre/mor/far-skjemaene. Mor og far er foreldre, det finnes ingenting diskriminerende med det, Tweeter journalist og selv homofil forelder Julien Bahloul.

Politikeren Xavier Breton mener man med en slik lovendring kan ende opp med å diskriminere de fleste foreldrene i Frankrike.

«Når jeg hører det sies at dette er en gammeldags modell må jeg minne dere på at det fremdeles i dag er 95% av landets foreldre som er mann/kvinne», sier han.

Heller ikke foreningen for likekjønnede foreldre, ADFH, er begeistret over forslaget.

Presidenten i ADFH, Alexandre Urwicz, er redd en slik endring vil skape et hierarki mellom foreldrene.

«Hvem er forelder en og hvem er forelder to?», undrer han seg. Han forslår at man istedenfor burde «juridisk representant» i tillegg til «mor» og «far».

Nå gjenstår det å se om forslaget får flertall i senatet.

Hva mener du? Er Frankrike inne på noe her, eller er en slik endring helt bak mål? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com