Hjem Familie Vil forby foreldre å ta botox

Vil forby foreldre å ta botox

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Barnepsykiater mener botox burde vært forbudt for foreldre. Han mener botox går ut over foreldres kontakt med barna.

– Barn er avhengig av nonverbale signaler som lyder, stemmebruk, men ikke minst den fine mimikken i de små musklene rundt øynene for å lære seg emosjonell kommunikasjon, sier Paul Joachim Bloch Thorsen til TV 2. Han er barnepsykiater og seksjonsoverlege på Barneposten i Helse Bergen.

Barnepsykiateren mener botox burde vært forbudt for foreldre.

– Jakten på noe ungdommelig har gått til angrep på det aller mest fundamentale i tryggheten til barn – å ta bort ansiktsmimikken som skaper den emosjonelle kontakten mellom mennesker, sier han.

Flere hundre tusen smil bak hver rynke

Psykiateren mener vi bør hylle ansiktsmimmiken og rynkene i stedet for å fjerne dem. Rynker og mimikk er en ekstremt viktig del av den menneskelige kommunikasjonen.

– Rynker kommer ikke billig. Det ligger ganske mange hundre tusen smil bak hver rynke, og så skal man slette den historikken? spør han og legger til at barn ofte elsker besteforeldre nettopp fordi de har så mange rynker.

Challenge acceptet Kim Jensen😘I nominate- Espen Gilje Bergslien, Bjarte Ravnås, Jon Grunde Vegard, Frank Johnson, Inger…

Posted by Paul Joachim Thorsen on Sunday, April 19, 2020

– De gode, dype rynkene hos besteforeldre er noe av grunnen til at besteforeldre ofte er ekstra trygge for barna. Barna griper kanskje fast i de dype, herlige rynkene rundt bestemors øyne som utsondrer ro og gjør barna trygge, sier han.

Tenker seg ikke om

Paul Joachim Bloch tror mange tar botox uten å tenke seg om og uten egentlig å vite hva de gjør.

– De ville aldri gjort det hvis de visste konsekvensene, og da må noen fortelle dem det, sier han, og legger til at dersom man fjerner ansiktsmimikken, kan det også gå ut over evnen til emosjonell kontakt med andre mennesker.

– Å speile andres ansiktsuttrykk er viktig både for å forstå hva andre føler, men også for å føle noe selv, sier han.

LES OGSÅ: Hjertesukk fra kvinne 50+: – Blir vi vakrere av botox og fillers?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com