lørdag, juni 12, 2021

Vil gjenta 17. mai-suksessen fra i fjor

Mest lest nå

Da pandemien satte en stopper for de tradisjonelle 17- maifeiringene i fjor kom folk med en rekke kreative alternativer til de tradisjonelle togene.

Ett av innslagene som ble spesielt populære var bårkortesjene.


Med båtkortesjene kunne man både feire og markere grunnlovsdagen, og samtidig holde anbefalt avstand til andre.

Det ser ut til at den alternative feiringen vil bli sentral i mange norske byer i 2021 også. Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger er bare noen av kystbyene som har kortesjer til sjøss på programmet i år.

Color Magic inviterer til 17. mai i Oslofjorden

I Oslo inviterer Cruiseskipet MS Color Magic inviterer til 17. mai-kortesje for småbåter i Oslofjorden.

–Vi ser frem til å delta i nasjonaldagsfeiringen med et pyntet skip og en båtkortesje, sier kaptein på Color Magic, Svein Ove Trondsen, i en pressemelding fra Color Line.

Kapteinen håper mange blir med, og oppfordrer de som vil delta å holde lav fart og ta hensyn til andre båter i nærheten.

– Også i år blir det en annerledes 17. mai, og vi synes det er fint å kunne bidra til årets feiring i og rundt Oslo.

Color Magic seiler vanligvis i fast rute mellom Oslo og Kiel, men som en følge av pandemien og vedtakene fra regjeringen om å stenge grensene og unngå fritidsreiser, har skipet ligget i opplag i Oslo.

På nasjonaldagen vil besetningen på Color Magic pynte skipet og invitere til seilas og båtkortesje på fjorden.

Color Magic har avgang klokken 10.00 fra kaien på Hjortnes. Cruiseskipet tar en runde rundt Kavringen og passerer Akershus festning, Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen. Det vil også bli hilsninger til byen med skipets typhon. Skipet seiler deretter inn Bunnefjorden. Et stykke inn i fjorden snur skipet, og kortesjen avsluttes ved Nesodden kl 14.00.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter