fredag, desember 13, 2019
Nyheter Vil ha lager med gratis kondomer på DNT-hyttene

Vil ha lager med gratis kondomer på DNT-hyttene

-

Ingrid Bjønnes (33), helsesykepleier i Bykle kommune, har lagt ut flere hundre kondomer i skogen i sommer. Nå vil hun ha et kondomlager på turisthyttene.

«Kondomer skal være lett tilgjengelig, slik at det er trygg og sikker sex, også på fjellet. Jeg har lagt ut kondomer i skogen før, med stor suksess. For er det et sted folk har sex, så er det absolutt på fjellet. Det kan jo gjøres mer permanent ved at DNT legger kondomene ut på hyttene», sier sykepleieren til TV 2.

«Det kunne for eksempel vært en boks eller lignende hvor det er en kondomproviant oppi. Sånn kan folk hente seg kondomer etter behov», sier hun videre.

Foto: DNT / Kenneth Fyhn

DNT er positive til forslaget

Og Den Norske Turistforeningen er slettes ikke negativ til tiltaket. Dag Terje Solvang er generalsekretær i DNT. Han sier han syns det er kjempefint at folk koser seg på hyttene deres.

«Jeg har ikke noe inntrykk av at hyttene er en arena for sex. Men det kan jo være at man trenger kondomer når man er på telttur for eksempel», sier han til TV 2.

«Det er en morsom tanke, og noe vi kan vurdere. Vi møter jo medlemsforeningene våres ofte, så vi kan godt diskutere å ha kondomer i sortimentet på de selvbetjente hyttene», sier han videre, og understreker at DNT er opptatt av sikker sex.

Har kondomer til salgs i noen av hyttene

«Det burde ligge til grunn å ha med utstyr for en trygg og fin tur. Vi tar med kart, kompass og andre ting for å være sikker på fjellet. Da kan det også ligge kondomer i toalettmappa», sier DNT-sjefen.

DNT selger allerede kondomer på noen av de betjente hyttene sine.

«De ligger rett ved siden av de grønne singelluene vi har, og der kan folk få kjøpt kondomer», sier generalsekretæren.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...