Hjem Familie Vil ikke la sin røykende svigermor holde babyen uten at hun dusjer og skifter klær først

Vil ikke la sin røykende svigermor holde babyen uten at hun dusjer og skifter klær først

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tenk deg at svigermor er storrøyker. Tenk deg så at hun holder den nyfødte babyen din. Hadde du likt det? Det gjør ikke denne ventende førstegangsmoren. Hun vil ikke la svigermor holde barnebarnet, så sant hun ikke dusjer og skifter klær først.

Moren, som ønsker å være anonym, skrev et innlegg til en spalte i et foreldreforum, kalt Slate, der fagfolk gir råd om forskjellige temaer. Moren har ikke sagt fra til svigermor ennå, og hun syns det er vanskelig å gjøre det uten å såre henne. Likevel er hun fast bestemt på at svigermor ikke får røre babyen så lenge hun lukter røyk.

Syns det er vanskelig å si fra

«Jeg er ikke bekymret for at hun kommer til å røyke foran barnet mitt. Men etter å ha undersøkt tredjehånds røyking, er jeg veldig bekymret for at hun skal holde babyen etter at hun har tatt seg en røyk», skriver moren.

Samtidig syns hun det er vanskelig å si det til svigermoren.

«Vi vil ikke at hun skal føle seg utstøtt, og vi vil ikke at hun skal bli lei seg, men det kan jo helt klart bli utfallet. Hvordan kan vi fortsatt ønske henne velkommen, og la henne få vite at vi gleder oss til å ha henne rundt oss, og samtidig stille disse kravene», skriver hun videre.

Har skapt stor debatt

Illustrasjonsfoto fra Canva

Innlegget har satt i gang store diskusjoner i Amerika. Noen er enig med den frustrerte moren, mens andre syns hun går altfor langt.

«Å insistere på at hun skal dusje og bytte alle klærne virker for meg som ganske ekstremt», skrive en.

«Jeg er veldig mot røyking, men jeg syns det er litt ekstremt å be noen som besøker dere så sjeldent om å skifte klær og dusje. Men hvis målet ditt er at svigermor aldri skal få se barnet ditt, så kjør på», skriver en annen.

Les også: I denne kommunen innføres det røykeforbud på alle lekeplasser

Får støtte

Carvell Wallace, far til to, skribent, forfatter, fosterfar og tidligere barnevernansatt, tar den bekymrede moren i forsvar, og syns hun har all rett til å kreve dette av svigermoren.

«Kudos for at du tar dette på alvor», skriver han.

«Jeg skjønner at du ikke ønsker at svigermoren din skal føle seg utstøtt. Og jeg skjønner at det kan bli utfallet dersom du kjører på med dette. Men jeg vil benytte anledningen til å minne deg på at du har all rett til å be om dette. Hvordan hun reagerer på det, er hennes problem, ikke ditt», skriver han, og legger til:

«Kanskje, bare kanskje, når hun skjønner hvordan denne uvanen påvirker forholdet til barnebarnet, kan det hjelpe henne til å endre på denne uvanen.»

Hva mener du? Er det greit at røykende venner og familiemedlemmer holder babyen din? Eller bør de dusje og skifte først?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com