torsdag, desember 12, 2019
Meninger Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden...

Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden med barna sine

-

Den svenske eksperten Alexandra Gahnström mener foreldre må legge bort mobilen når de er på stranden med barn. Altfor mange sitter med nesa i mobilen, og passer ikke på barna når de er i vannet.

«Det bør være mobilforbud på stranden når du har med deg barn. Det er morsomt å bade, og det skal man gjøre sammen. Skal du ta et bilde, så sørg for å legge bort mobilen med en gang etterpå. Du må ha full oversikt, og det har du ikke om du har mobilen fremme», sier forsikringsekspert i Trygg-Hansa, Alexandra Gahnström til svenske Aftonbladet.

Og nettopp det med oversikt, mener hun foreldre må prioritere.

«Oversikt er det absolutt viktigste. Man skal alltid være så nær som mulig, minst på en armlengdes avstand», sier hun.

Ikke la eldre søsken passe på

En annen feil Alexandra mener mange foreldre gjør, er at de lar eldre søsken passe sine yngre søsken. Men hun mener barn ikke er like oppmerksomme på potensielt farlige situasjoner som vi voksne.

Forsikringseksperten anbefaler at man gjør barna vant med vann hjemme før man tar de med ut på stranden. For eksempel kan man begynne med en balje hjemme.

mor og datter på strand
Legg bort mobilen når du er på stranda sier ekspert. Foto: Canva

«Det er stor forskjell på å bade i et basseng og å dra ut til havet eller sjøen. Der er vannet mye mørkere og kaldere og det er superbra og venne seg til det. Er man kun vant med et varmt, skjønt svømmebasseng, og så kommer til kaldt vann, så vet ikke barnet hvordan det skal håndtere det, sier hun.

Bør gå førstehjelpskurs

Alexandra anbefaler også alle foreldre å gå førstehjelpskurs, så de vet hva de må gjøre dersom en farlig situasjon oppstår.

«Dersom et barn havner utfor en druknings-situasjon, og du finner barnet under vann. Skal du begynne hjerte- og lungeredning med en gang. Du skal begynne nesten mens barnet er i vannet», sier hun.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kona til Thomas Numme med pinlig avsløring på Senkveld

Fra 2003 til 2018 jobbet Thomas Numme som programleder for Senkveld. Forrige uke var han gjest i programmet, sammen med kona.  At "Senkveld med Thomas...

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år...

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.