Forsiden Meninger Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden med barna sine

Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden med barna sine

Den svenske eksperten Alexandra Gahnström mener foreldre må legge bort mobilen når de er på stranden med barn. Altfor mange sitter med nesa i mobilen, og passer ikke på barna når de er i vannet.

«Det bør være mobilforbud på stranden når du har med deg barn. Det er morsomt å bade, og det skal man gjøre sammen. Skal du ta et bilde, så sørg for å legge bort mobilen med en gang etterpå. Du må ha full oversikt, og det har du ikke om du har mobilen fremme», sier forsikringsekspert i Trygg-Hansa, Alexandra Gahnström til svenske Aftonbladet.

Og nettopp det med oversikt, mener hun foreldre må prioritere.

«Oversikt er det absolutt viktigste. Man skal alltid være så nær som mulig, minst på en armlengdes avstand», sier hun.

Ikke la eldre søsken passe på

En annen feil Alexandra mener mange foreldre gjør, er at de lar eldre søsken passe sine yngre søsken. Men hun mener barn ikke er like oppmerksomme på potensielt farlige situasjoner som vi voksne.

LES OGSÅ
43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : "dette bør du vite om utbrenthet"
LES OGSÅ
En hyllest til alle besteforeldre: Vi hadde ikke klart det uten dere!

Forsikringseksperten anbefaler at man gjør barna vant med vann hjemme før man tar de med ut på stranden. For eksempel kan man begynne med en balje hjemme.

mor og datter på strand
Legg bort mobilen når du er på stranda sier ekspert. Foto: Canva

«Det er stor forskjell på å bade i et basseng og å dra ut til havet eller sjøen. Der er vannet mye mørkere og kaldere og det er superbra og venne seg til det. Er man kun vant med et varmt, skjønt svømmebasseng, og så kommer til kaldt vann, så vet ikke barnet hvordan det skal håndtere det, sier hun.

Bør gå førstehjelpskurs

Alexandra anbefaler også alle foreldre å gå førstehjelpskurs, så de vet hva de må gjøre dersom en farlig situasjon oppstår.

«Dersom et barn havner utfor en druknings-situasjon, og du finner barnet under vann. Skal du begynne hjerte- og lungeredning med en gang. Du skal begynne nesten mens barnet er i vannet», sier hun.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet