Hjem Meninger Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden med barna sine

Vil innføre mobilforbud for foreldre som er på stranden med barna sine

Den svenske eksperten Alexandra Gahnström mener foreldre må legge bort mobilen når de er på stranden med barn. Altfor mange sitter med nesa i mobilen, og passer ikke på barna når de er i vannet.

«Det bør være mobilforbud på stranden når du har med deg barn. Det er morsomt å bade, og det skal man gjøre sammen. Skal du ta et bilde, så sørg for å legge bort mobilen med en gang etterpå. Du må ha full oversikt, og det har du ikke om du har mobilen fremme», sier forsikringsekspert i Trygg-Hansa, Alexandra Gahnström til svenske Aftonbladet.

Og nettopp det med oversikt, mener hun foreldre må prioritere.

«Oversikt er det absolutt viktigste. Man skal alltid være så nær som mulig, minst på en armlengdes avstand», sier hun.

Ikke la eldre søsken passe på

En annen feil Alexandra mener mange foreldre gjør, er at de lar eldre søsken passe sine yngre søsken. Men hun mener barn ikke er like oppmerksomme på potensielt farlige situasjoner som vi voksne.

Forsikringseksperten anbefaler at man gjør barna vant med vann hjemme før man tar de med ut på stranden. For eksempel kan man begynne med en balje hjemme.

mor og datter på strand

Legg bort mobilen når du er på stranda sier ekspert. Foto: Canva

«Det er stor forskjell på å bade i et basseng og å dra ut til havet eller sjøen. Der er vannet mye mørkere og kaldere og det er superbra og venne seg til det. Er man kun vant med et varmt, skjønt svømmebasseng, og så kommer til kaldt vann, så vet ikke barnet hvordan det skal håndtere det, sier hun.

Bør gå førstehjelpskurs

Alexandra anbefaler også alle foreldre å gå førstehjelpskurs, så de vet hva de må gjøre dersom en farlig situasjon oppstår.

«Dersom et barn havner utfor en druknings-situasjon, og du finner barnet under vann. Skal du begynne hjerte- og lungeredning med en gang. Du skal begynne nesten mens barnet er i vannet», sier hun.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com