lørdag, juni 12, 2021

Vil lage et norsk Mount Rushmore, med Kongen hugget inn i fjellet

Mest lest nå

Bonden Arvid Mæland er glad i kongen vår og vil hugge ansiktet hans inn i den majestetiske fjellveggen i Rogaland.

– Da jeg vokste opp var det fotografier av kongen i alle hjem, men nå er det jo bare noen som har et bilde på hyttedoen, sier bonden Arvid Mæland til NRK.

Han savner å se bilder av Kongen hjemme hos folk. 


– Jeg synes vi gjør så lite for kongen her i Norge. Vi har en så flott konge, men det er jo nesten umulig å få tak i et bilde.

Nylig overtok Mæland en stor fjellgård i Lauperak i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Her har han etablert en kongesti, som ifølge NRK ble åpnet av ordføreren torsdag. Men Mæland har større planer: Han ønsker også å hugge kong Haralds hode ut i Husafjellet i Lauperakheia, langs Ørsdalsvatnet.

Inspirasjonskilden er den amerikanske attraksjonen Mount Rushmore i Sør-Dakota der fire presidenter er hugget inn i fjellsiden.

– Jeg har snakket med noen italienere. Vi må vel ha tak i noen i USA eller Nepal som kan gjøre jobben. Få noen priser. Begynne i en ende. Men jeg gidder ikke hvis folk synes det er «tosje» og dumt, sier han til NRK og legger til at han selvfølgelig også må finne ut hva fylkeskommunen og Slottet mener om saken. 

Kommunen stiller seg positiv, og ordføreren forteller han håper det kan bli noe av landemerket, men lover ikke pengestøtte.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter