torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Vil stenge alle søndagsåpne butikker

Vil stenge alle søndagsåpne butikker

-

Ordfører Bjørn Alfred Ropstad ønsker å stenge alle søndagsåpne butikker. Han mener vi trenger å endre på livsstilen vår, og dempe forbruket.

«Dagligvarer og sånt er ikke noe som trenger å handles på en søndag. Vi trenger å ha en dag da vi kan være sammen med familie og venner og gjøre andre ting enn å shoppe», sier ordfører i Evje og Hornnes kommune, Bjørn Alfred Ropstad til Nettavisen.

Han vil stenge både brustadbuene og gartneriene. Han tenker blant annet på de ansatte som må jobbe på søndagene.

«Jeg mener jo at vi ikke skulle hatt brustadbuene heller. Vi trenger et pusterom. Noen må jobbe der, de har også behov for den fridagen», sier KrF-politikeren.

Må endre på livsstilen vår

Ordføreren mener vi trenger å endre på livsstilen vår, og dempe forbruket.

søndagsåpent
Ordføreren mener det er unødvendig med søndagsåpne butikker. Foto: Canva

«Vi trenger denne dagen til å være sammen med familie og venner og bruke den muligheten til noe annet enn å shoppe, som å gå turer og være ute i friluft. Planlegging løser dette greit. Vi hadde et veldig annet samfunn for bare for noen få år siden. Vi kan godt holde på med noe annet enn å shoppe på søndager», sier han.

Må legge ned uten søndagsåpent

Hanne Evensen er kommunikasjonssjef i Kjøpmansshuset. Hun mener at dersom butikkene ikke får ha oppe på søndager, må flere stenge for godt.

«Vi har veldig mange søndagsåpne butikker og det er viktig for oss å ha. Hvis du har en liten butikk på et lite sted, så er det nettopp det at den kan være åpen sju dager i uken som gjør at den kan opprettholde det. For mange butikker er dette et være eller ikke være. Alternativet til søndagsåpen butikk er da ingen butikk der i det hele tatt», sier hun til Nettavisen.

«Det er noe kundene setter pris på, og vi ønsker å gi dem muligheten til det. Vi ser dessuten at mange, spesielt studenter, er glad for muligheten til å jobbe på en søndag», sier hun videre.

Hva mener du? Er det flott å ha mulighet til å kunne handle på søndager? Eller bør vi bruke dagen til noe annet?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...