onsdag, mai 19, 2021

Vil stenge skoler og barnehager igjen

Mest lest nå

Den siste tiden har koronaviruset igjen spredd seg raskt i Norge. Nå ser vi smittetopper høyere enn noen gang.

Onsdag 4. november melder NRK at det er satt en dyster rekord i Oslo.

«Det er registrert 161 nye smittetilfeller i Oslo det siste døgnet, viser tall fra Oslo kommune. Det er det høyeste antallet registrerte smittetilfeller i Oslo noen gang. Det 60 flere smittetilfeller enn dagen før,» melder kanalen.


Også ellers i landet stiger smittetallene nå raskt, og en rekke avdelinger ved barnehager og skoler har allerede måtte stenge. Nå tar tidligere smittevernoverlege Bjørg Marit Andersen til ordet for at vi må tilbake til marstiltak med stengte skoler og barnehager der hvor smitten er høyest.

– Jeg har følelsen av at vi gir litt opp kampen, i stedet for å stenge ned som vi gjorde 12. mars, sier hun til VG.

12. mars ble de mest inngripende tiltakene i fredstid innført i Norge. Da stenge vi skoler og barnehager.

– De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå, fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sa byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen i en pressemelding den gang.

Generell spredning

Den tidligere smittevernsoverlegen Bjørg Marit Andersen mener at nå må vi innføre de samme strenge tiltakene før viruset kommer helt ut av kontroll. Med det mener hun at skoler og barnehager må stenge ned igjen.

– Det er den eneste måten vi kan få ned smittetallet på uten at det blir så mange dødsfall. Jeg er veldig redd, for det dukker stadig opp mer smitte, og nye områder blir mørke røde, sier Andersen til VG.

Hun er opptatt av at man tidligere har hatt klyngesmitte i Norge, hvor man har kunnet spore smittekilder og stoppet spredningen. Den kontrollen kan man nå være i ferd med å miste dersom det brer seg en generell smitte i befolkningen.

Den tidligere smittevernoverlegen mener det riktige i denne situasjonen vil være å stenge ned landet eller regioner.–…

Posted by Bjørg Marit Andersen on Tuesday, November 3, 2020

Hun sier til VG at man er nødt til å ha strengere tiltak i de regionene hvor smittetallene er høyest.

– Hvis ikke vil man få lekkasjer. Stenger man skoler og barnehager også, vil man få en raskere og mer effektiv stopp av smitten.

Videre mener Andersen at man bør øke en-meters-regelen til to.

– Slik som man følger i store deler av Europa. Jeg synes det var interessant det Erna sa i forrige uke da hun nevnte at hun holder to meter avstand til folk hun møter i jobb. Hvorfor forholder hun seg til to meter selv, men anbefaler én for befolkningen?

Hva mener du? Bør skoler og barnehager stenges igjen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter