Hjem Nyheter Ville betale kontant på Kiwi – ble truet med politianmeldelse

Ville betale kontant på Kiwi – ble truet med politianmeldelse

Det er færre og færre kontanter i omløp i samfunnet, men det er fortsatt et betalingsmiddel butikkene er pålagt å ta imot.

Mette Bernden (55) skulle betale på Kiwi. Hun rakte frem kontanter, og ble truet mede politianmeldelse.

– Jeg har aldri opplevd at man ikke får betale med kontanter i en dagligvarebutikk, sier Brenden til Lierposten.

På døra til Kiwi Vitbank sin søndagsåpne butikk sto det «Ingen kontant, kun kort» på døra. Det fikk ikke Brenden med seg da hun var innom for å handle noe småtteri. Brenden hadde tatt med seg varer for totalt 110 kroner, et beløp hun hadde i kontanter.

I kassa fikk Brenden beskjed at butikken ikke tar kontanter.

Brenden hadde ikke med seg kort, og hadde derfor ikke noe annet å betale med.

– Jeg ble veldig sjokka og overrasket, og svarte «jo, det gjør dere. Det er lovbestemt ved fast utsalg», forklarer Brenden.

Da den ansatte gikk for å hente en kollega, la Brenden pengene fra seg og tok med varene og gikk.

Det var dette som fikk den andre kollegaen til å rope etter Brenden at han skulle politianmelde henne. En opplevelse som var temmelig flau for Brenden som hadde gjort opp for seg.

– Det var en kjedelig misforståelse som gjorde at kunden ikke fikk betale kontanter. En feil gjorde at vi kun hadde mulighet til å gi veksel i mynt, men det var mulig å få betalt kontanter, hvis man hadde kontanter som ikke var så langt unna summen. Kassereren trodde at håndteringsløsningen av mynter og sedler var helt ute av drift, sier kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin.

Kiwi beklager på det sterkeste den opplevelsen Brenden har hatt, og lover en intern gjennomgang.

Sentralbankloven fastslår at sedler og mynt er tvungent betalingsmiddel. Forbrukerrådet har hatt flere runder med bedrifter – og sykehus – som nekter å ta imot kontant betaling.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com