søndag, juni 13, 2021

Vippeextensions kan føre til oppblomstring av midd: – Nå advarer leger

Mest lest nå

Vippeextensions er populært for tiden. Men det er viktig å få satt de på av en profesjonell. I tillegg bør man være nøye med å rense vippene. Oppblomstring av hårsekkmidd eller «vippelus» kan bli resultatet dersom man slurver.

Det mange kaller for «vippelus» er egentlig en form for midd som heter demodex.  Demodex er en bitteliten parasitt som kan sette seg i vippene. Det skriver TV 2.

Øyelege Gary Keoleian ved Michigan Eye Institute sier til ABC12 at vippeextensions kan være helt uproblematiske hvis de blir lagt på av en profesjonell, og dersom vippene blir rengjort riktig av brukeren.


«Over tid kan skitt og møkk samle seg opp. Når det samler seg opp, kan du oppleve at området blir irritert. Demodex kan angripe, bakterier kan slå rot, og så blir området irritert, og så plukker du på vippene dine, og så blir det en ond sirkel», sier han.

Kan gi øyelokkbetennelse

«Om antallet midd øker, kan det gi øyelokkbetennelse, plager som kløe, svie, rødme i og rundt øynene og tidvis slørete syn. Dette må behandles», sier Kristyane Rokling, optiker ved Specsavers til TV 2.

Hårsekkmidd. Foto: Wikipedia Commons

Hun forteller at hun og kollegene hennes ukentlig ser kunder med øyelokkbetennelse forårsaket av hårsekkmidd. Forekomsten av denne midden er vanlig hos eldre folk. Nesten alle over 70 år har demodex.

Langvarig behandling

Midden kan behandles med spesialrenseprodukter som inneholder blant annet tea tree olje.

«Det finnes egne øyelokkservietter og renseskum som pasienter kan kjøpe for daglig rens. Hårsekkmidd kan også behandles med en elektrisk børste som aktivt fjerner midden, dette utføres kun av fagpersonell. Behandling av hårsekkmidd tar tid og det er viktig å påpeke at det ikke kommer av dårlig hygiene. Når det er sagt, er daglig rens av øyelokk svært viktig for å forebygge utvikling av midd», sier optikeren.

Les også: Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene – nå viser hun verden hvor galt det kan gå

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter