in

Vipps advarer mot ny svindel på SMS

Har du fått en tekstmelding fra Vipps der du blir bedt om å sikre kontoen din ved å trykke på en lenke? Da er det et forsøk på svindel. Ikke klikk på lenken, ta skjermbilde av meldingen og slett den, er rådene Vipps gir.

Den siste tiden har flere opplevd å få en tekstmelding fra det de tror er Vipps. Du blir bedt om å oppgi personlig informasjon for å sikre kontoen din, ved å trykke på en lenke. Dette er svindel, eller «phishing» via SMS eller «SMiShing», som det også kalles.

«Omfanget er ikke veldig stort, men det er viktig å gå ut med informasjon før det eventuelt eskalerer», sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps til Pengenytt, ifølge ABC Nyheter.


Blir lurt uten å være klar over det

På spørsmål om hvor mange som er rammet, sier kommunikasjonssjefen at det er en del som har kontaktet dem.

«I tillegg har vi oppdaget enkelte brukere som har blitt lurt, men som ikke er klar over det selv», sier hun, og legger til at slike forsøk på svindel dukker opp med jevne mellomrom.

«Ulike varianter av svindelforsøk forekommer hele tiden og nå ser vi en liten bølge av phishing via sms. Vi jobber kontinuerlig med å informere våre brukere om sikkerhet, og mener det er viktig for å unngå at færrest mulig blir svindlet», sier hun videre.

Får du en slik SMS, ikke trykk på lenken, ta skjermbilde av meldingen, send den til Vips, før du sletter hele meldingen.

Slik kjenner du igjen svindel

Dette er Vipps retningslinjer for å kjenne igjen svindelforsøk gjennom dem:

  • Vipps sender aldri SMS eller epost med lenker hvor du må oppgi personlig og hemmelig informasjon.
  • Svindlerne spiller ofte på frykt for å lure deg til å klikke på lenken.
  • Hvis du legger merke til dårlig språk i meldingen og/eller at siden du kommer til ikke er helt i tråd med vanlig Vipps-design, bør varsellampene blinke.
  • Du bør uansett bli skeptisk og avbryte hvis du blir bedt om å oppgi sikkerhetsinformasjon fra en SMS eller en epost.

LES OGSÅ: PostNord advarer mot svindelmelding: Ikke trykk på lenken

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Rapperen OnklP mistet moren sin brått: – Det var noe dritt

stian blipp

Stian Blipps svigermor fikk beskjed om at hun ikke ville overleve kreften. Fremskyndte bryllupet