Hjem Viralt Viralt: Norske babyer som sover alene ute i vogna si om vinteren forskrekker verden

Viralt: Norske babyer som sover alene ute i vogna si om vinteren forskrekker verden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En australsk mann bosatt i Norge har gått viralt med Tik Tok-videoen som viser en rekke babyer som sover i vognene sine en kald norsk vinterdag.

Et syn de fleste som lesere denne saken neppe vil stusse nevneverdog over har i skrivende stund mer enn 14,3 millioner visninger på et klipp som viser et titalls babyer som sover ute i barnevognene sine i minusgrader. Klippet har vakt betydelig mye mer oppsikt utenfor Norges grenser enn innenfor. New York Post er blant de internasjonale mediene som har omtalt saken.

Mannen som har delt videoen heter Olly Bowman. Han kommer opprinnelig fra Sydney, og gir uttrykk for at han synes det er fryktelig kaldt her vinterstid.

«En ny dag i Norge og en ny gjeng med babyer som ligger alene ute i kulda», sier den godt påkledde australieren som passerer en haug med barnevogner plassert på Bislet i Oslo.

Det er nesten 16 500 kommentarer til videoe.

«Se hvor mange det er,» fortsetter Bowman mens han snur mobilkamerate rundt og filmer en rekke barnevogner.

«Det hjelper pusten deres og gjør dem mer uavhengige», spøkte han og legger til at «det er derfor så mange forlater hjemmet sitt tidligere i Norge enn andre land».

Spesielt amerikanere reagerer med vantro.

«Dette er så vilt for meg. Jeg drømmer om å vite at barna mine alltid er trygge», skriver en kvinne i kommentarfeltet.

En annen synes det er helt utrolig at det er lås på barnevognene fordi det er mer sannsynlig at noen finner på å stjele vogna enn babyen oppi.

Nettopp dette med frykt for kidnapping er en gjenganger. En kvinne sier hun vil ta med seg babyen sin og flytte til Norge.

«Dette er helt vilt. Jeg er misunnelig for vi lever i frykt for kidnapping,» skriver en annen.

«Når jeg handler med barnet mitt og han sitter i handlevogna holder jeg fast i foten hans hver gang jeg snur meg for å plukke nor fra hyllene», forteller en.

Mens handlingen har etterlatt mange i sjokk, var andre mer kjent med den.

En av mødrene i kommentarfeltet har nemlig en norsk nabo, og forteller at den norske naboen overbeviste henne om å la babyen sove ute i kulda, «og min yngste blir ikke syk like ofte som min eldste», skriver kvinnen.

Den amerikanske avisa presiserer at det ikke er uvanlig at babyer blir stående ute for å sove i nordiske land. De forklarer deretter at foreldre ofte lar babyene sine få en lur utendørs slik at babyen sover bedre i den friske luften.

Flere av de nordiske seerne som har kommentert påpeker at det å la babyen sove ute i frisk luft fremmer immunforsvaret.

Olly spilte inn en oppfølgingsvideo der han spurte lokalbefolkningen på Bislett om de var bekymret for å la barna være uten tilsyn i barnevogner etter at mange var bekymret for barnas sikkerhet etter det første klippet hans.

«Det kommer an på hvor du er. Jeg tror ikke noen ville tatt med babyene her i Oslo om vi parkerte dem utenfor en kafé. Ikke noe problem», sier en pappa til Olly.

En annen påpeker at de ikke gjør det med sin baby. Ikke fordi noen stjeler ungen, men fordi noen kan stjele vogna.

New York Post som åpenbart har latt seg fascinere dypt av norsk hverdagsliv presiserer at raten for kidnapping i Norge er 0,02 per 1000 innbyggere i løpet av et standardår. Og det er forståelig at amerikanerne er litt mer skeptisk til denne praksisen, for til sammenligning forsvinner det et barn hvert 40. sekund i USA.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com