Hjem Historier fra livet Virkelighetens Pippi Langstrømpe heter Arshia og bor i India

Virkelighetens Pippi Langstrømpe heter Arshia og bor i India

Ni år gamle Arshia Goswami tar 75 kilo i deadlift – det tilsvarer tre ganger hennes egen kroppsvekt. Hun er Indias sterkeste jente, og videoen av styrkeløftene hennes har tatt helt av på internett. 

Den ni år gamle indiske vektløfteren Arshia Goswami beviste at små jenter kan være sterke som krutt. I en video hun nylig delte på Instagram-kontoen sin tok hun deadlift på 75 kilo. Selv veier den råsterke ni-åringen 25 kilo. 

– Den yngste og sterkeste inderen, står det i bildeteksten til det imponerende videoklippet av Arshias styrkeløft. Klippet har fått over 2,2 millioner likes på Instagram, og er omtalt av en rekke medier verden rundt, deriblant New York Post.

På Intagram-kontoen, som styres av Arshias foreldre, legger hun titt og ofte ut videoer fra besøkene sine i treningsstudioet. Men hun deler også bilder fra livet sitt, der hun går på skolen, leker og som mange andre jenter på Arshias alder også synes det er stas med litt fine kjoler. 

Da Arshia løftet 75 kilo slo hun sin egen rekord. Som åtteåring løftet hun 60 kilo og satte dermed ny asiatisk rekord. 

Det er faren hennes, Avnish Goswarmi, som er treningskameraten hennes. Han driver et treningsstudio i hjembyen. Og da han måtte stenge studioet under pandemien, tok han med seg noen vekter hjem for å trene. Dermed ble Arshia bitt av basillen. 

– Min kone og jeg hadde en daglig treningsøkt da det var lockdown. Arshia, som bare var fem da, pleide å bli med oss. Vi spilte til og med musikk, så hun pleide å danse litt også. Vi gjorde knebøy, tok armhevinger og gjorde andre basisøvelser. Hun ble lidenskapelig opptatt av det, og prøvde å konkurrere med moren sin, forteller faren til Sportstar

Det var imidlertid først da faren snublet over en artikkel om et barn i canada som løftet vekter han innså at datteren hadde portensial. Så snart treningsstudioet kunne åpne igjen tok faren henne med og lot Arshia løfte vekter. Derfra var Arshia ustoppelig. 

– Vektene er lekene mine, sier ni-åringen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com