in

Visste du at du kan få pant på de gamle klærne dine?

Genser Klær Foto: Pexels / Pixabay

Det er vel og merke ikke alle klesmerker som har vært like innovative. Men dersom du har gamle Stormberg-plagg du ikke bruker lenger kan du bytte de i en pantelapp!

Stormberg innførte den innovative returordningen allerede i 2007. De ble dermed den første sports- og tekstilmerkevarem i Europa som innførte pant på brukt tøy.

– Fra da av har du kunnet levere inn brukte Stormberg-plagg i en av våre butikker, i stedet for å kaste produktet, sier Stormberg på nettsidene sine.


Ordningen er dessuten veldig enkel: Når du leverer inn ett gammelt plagg får du en tilgodelapp. Denne kan du bruke neste gang du handler i en Stormbergbutikk. Tøyet du panter går inn i en gjenbruksordning gjennom Fretex.

Sports- og turtøyet som blir pantet vil ha en bestemt panteverdi avhengig av hva slags plagg det er, for eksempel vil en jakke gi deg 50 kroner i pant, mens en genser gir deg 30 kroner.

Det er en regel på hva du kan levere inn: Plagg som pantes må være nyvasket. Om de er slitte eller til og med delvis ødelagte så får du likevel pantet dem. Lurt for lommeboka di – og lurt for miljøet!

Dersom du har et Stormberg-plagg så kan du sjekke merkelappen i plagget: Der står nemlig pantesummen!

– Gjennom vårt samarbeid med Fretex sørger vi for at alle tekstiler som leveres inn kommer til nytte. Hos Fretex går hele 78 prosent av innsamlede tekstiler til gjenbruk og 20 prosent til materialgjenvinning, mens to prosent går til energigjenvinning, forklarer kleskjeden.

Klær som kan brukes om igjen blir sendt til folk som er i nød, eller solgt i bruktbutikker i utlandet. Dette bidrar igjen til verdifulle arbeidsplasser, og til økt gjenbruk og et lenger livsløp for plagget.

Ødelagte tekstiler kan brukes til vegetasjonsmatter som blir underlag for grønne tak, eller som fyll i isolasjonsmatter, pussefiller, eller de kan spinnes om til ny tråd.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ingrid Alexandra jobbet som oppvaskhjelp på restaurant i sommer

Nordmenn kan ha en fordel når det kommer til å unngå nettsvindel