Hjem Dyr Visste du at katten din ville spise deg hvis den kunne? Undersøkelse med oppsiktsvekkende konklusjon

Visste du at katten din ville spise deg hvis den kunne? Undersøkelse med oppsiktsvekkende konklusjon

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen gang lurt på hva katten din tenker på – når den sitter og stirrer intenst på deg fra vinduskarmen? Det er nærliggende å tro den bare kikker kjærlig på deg og tenker på hvor glad den er i deg, men det kan også hende den sitter og tenker på hvordan den skal klare å spise deg!

For den koselige huskatten vi har i hjemmene våre, er ikke så veldig annerledes fra de betraktelig større artsfrendene på savannen i Afrika – vel, mentalt sett i hvert fall.

katten
Foto: Pixabay

Likhetstrekk med leopard og løve

En forskningsrapport utarbeidet ved universitetet i Edinburgh i Skottland viser nemlig flere likhetstrekk med de store katterasene som for eksempel leopard og løve. Undersøkelsen så nærmere på kattedyrenes instinktive dominans, impulskontroll og aggressivitet, og fant at disse samsvarer uansett størrelse på katten. De har også samme høye nivåer av angst, usikkerhet og mistenksomhet rettet mot mennesker.

Hvilket betyr at det kun er fordi vi mennesker er så mye større enn kattene våre at de ikke gir seg i kast med å prøve å spise oss – slik de store dyrene på savannen ville gjøre hvis de fikk sjansen!

Noe å tenke på neste gang lille pusekatten kommer og vil kjæles, eller hva tror du? Del gjerne artikkelen.

MER: 

  1. hus med mange katter
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com