lørdag, februar 22, 2020
Dyr Visste du at katten din ville spise deg hvis...

Visste du at katten din ville spise deg hvis den kunne? Undersøkelse med oppsiktsvekkende konklusjon

-

Har du noen gang lurt på hva katten din tenker på – når den sitter og stirrer intenst på deg fra vinduskarmen? Det er nærliggende å tro den bare kikker kjærlig på deg og tenker på hvor glad den er i deg, men det kan også hende den sitter og tenker på hvordan den skal klare å spise deg!

For den koselige huskatten vi har i hjemmene våre, er ikke så veldig annerledes fra de betraktelig større artsfrendene på savannen i Afrika – vel, mentalt sett i hvert fall.

katten
Foto: Pixabay

Likhetstrekk med leopard og løve

En forskningsrapport utarbeidet ved universitetet i Edinburgh i Skottland viser nemlig flere likhetstrekk med de store katterasene som for eksempel leopard og løve. Undersøkelsen så nærmere på kattedyrenes instinktive dominans, impulskontroll og aggressivitet, og fant at disse samsvarer uansett størrelse på katten. De har også samme høye nivåer av angst, usikkerhet og mistenksomhet rettet mot mennesker.

Hvilket betyr at det kun er fordi vi mennesker er så mye større enn kattene våre at de ikke gir seg i kast med å prøve å spise oss – slik de store dyrene på savannen ville gjøre hvis de fikk sjansen!

Noe å tenke på neste gang lille pusekatten kommer og vil kjæles, eller hva tror du? Del gjerne artikkelen.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...