Hjem Helse Visste du at laurbærte har så mange helsefordeler?

Visste du at laurbærte har så mange helsefordeler?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Laurbærblader er kanskje best kjent som et smakfullt krydder i matlaging, men denne urten har også eldgamle medisinske egenskaper som kan gi en rekke helsefordeler. Laurbærte er rik på vitamin A, B6 og C, og selv om mange helsepåstander om laurbærte ikke er vitenskapelig bevist, gir foreløpig forskning lovende resultater.

Selv bruker jeg laurbær i matlaging, gjerne i fiske og kjøttretter og selvfølgelig til den klassiske norske retten; sosekjøtt. Men jeg har aldri tenkt over alle helsefordelene laurbærblad kan gi, og de spesielt om man lager te av bladene.

Fordeler med laurbærte

Nedenfor lister vi opp alle helsefordelene som laurbærte kan gi.

Fordøyelse

Laurbærte kan lindre symptomer som fordøyelsesbesvær, gass og oppblåsthet og kan også bidra til å forebygge eller behandle forstoppelse.

Masse antioksidanter

Antioksidantene i laurbærte kan beskytte mot kroniske sykdommer som hjertesykdom ved å nøytralisere skadelige giftstoffer som kan skade cellene og forårsake betennelse.

Blodsukkerkontroll

Komponenter i laurbærblader kan bidra til å regulere blodsukkernivået, noe som er spesielt gunstig for personer med diabetes.

Sinusinfeksjoner og migrene

Eugenol, en forbindelse i laurbærblader, har vist seg å redusere betennelse, noe som kan være til hjelp ved sinusinfeksjoner og migrene.

LES OGSÅ: Andrea led av migrene i 25 år. Da hun droppet to ingredienser i kostholdet fikk hun livet tilbake

Søvn og Insomni

Forskning antyder at linalool, som finnes i laurbærblader, kan fremme søvn, noe som gjør te fra laurbærblader til en god naturlig løsning for de som sliter med å sove.

LES OGSÅ: Hvilken temperatur har du i soverommet ditt? Det betyr mer enn du tror

Høyt blodtrykk

Laurbærte inneholder kalium og andre hjerte-sunne næringsstoffer som kan bidra til å regulere blodtrykket.

Tidsskriftet Clinical Biochemistry and Nutrition publiserte en studie som fant at inntak av ett til tre gram laurbærblad per dag var assosiert med 26 % lavere kolesterolnivå. Ytterligere forskning er nødvendig, men dette antyder at det kan være verdt å prøve ut for de som leter etter et eldgammelt naturlig middel som en del av deres sunne livsstilsplan!

laurbærte
Laurbærte kan gi en rekke helsefordeler. Foto: Canva

Vekttap

Fiberinnholdet i laurbærblader kan hjelpe med vektkontroll ved å fremme en følelse av metthet og forbedre fordøyelsen.

Bedre hud:

Antioksidantene i laurbærblader kan beskytte huden mot skade og fremme en sunnere, mer strålende hud.

Hår

Ingrediensene i laurbærblader kan fremme hårvekst og hjelpe til med å beskytte mot skade ved å berolige hodebunnen og styrke hårrøttene.

Mulige bivirkninger: Selv om laurbærte er trygt for de fleste, kan noen oppleve halsbrann eller fordøyelsesproblemer. Personer med GERD (Gastroøsofageal reflukssykdom) eller lignende fordøyelsessykdommer bør derfor være forsiktige. I sjeldne tilfeller kan noen også oppleve allergiske reaksjoner.

Slik lager du laurbærte

laurbærte
Å lage laurbærte er svært enkelt. Foto: Canva

Å lage laurbærte er enkelt. Tilsett noen laurbærblader til en tekopp med varmt vann og la det trekke i 5-10 minutter. Du kan også tilsette honning eller sitron etter smak. Hvis du bruker ferske laurbærblader, bruk da 2-3 ganger så mange som du ville brukt tørkede blader, og knus dem litt for å frigjøre smaken.

Laurbærte inneholder ikke koffein og har en lett bitter og sammentrekkende smak.

Ved å inkludere laurbærte i din daglige rutine kan du dra nytte av dets mange helsefordeler og nyte en beroligende og helende drikk.

  1. spiser mat
  2. Macadamianøtter
  3. selleri
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com