søndag, desember 5, 2021

Visste du at Norge har et profesjonelt sykkellag for kvinner? Nå kan du følge dem på TV

Mest lest nå

I serien «Den tøffe veien» blir vi kjent med jentene på Team Coop – Hitec Products, Norges eneste profesjonelle sykkellag for kvinner.

– Serien viser at alle drives av mål og vilje, og at om en vil det nok så finnes det muligheter og ikke begrensninger, sier lagets sportsdirektør Tone Lima i en pressemelding fra TV 2.


«Den tøffe veien» består av seks episoder, og kan strømmes på TV 2 Play nå.

Serien lar oss følge fem av de involverte i laget – både ryttere og støtteapparat.

– Det har vært veldig spennende og en fin opplevelse. Jeg har i utgangspunktet aldri vært den som har higet etter å stå foran et kamera, men det har bare vært artig å gå litt ut av den komfortsonen. Det er jo ikke hver dag man får en sånn mulighet, sier rytter Ann Helen Olsen fra Halden om det å være med i serien.

– Legger ned like mye trening som guttene

Ann Helen Olsen mener serien kan gi et positivt løft for oppmerksomheten rundt kvinnesykling generelt.

– Forhåpentligvis vil flere få øyne opp for kvinnesykling, og ser at det ikke bare er gutter som kan sykle, sier Ann Helen Olsen.

Nivået på kvinnesiden er vanvittig høyt, og det er ikke bare å stille seg opp på startstreken og tenke at det der kan hvem som helst gjøre.

– Vi legger ned akkurat like mye trening som guttene, men i tillegg må de fleste av oss gjøre noe på si for få ting til å gå rundt, sier hun.

Lagvenninne Ingvild Gåskjenn fra Horten er enig.

– Jeg håper så mange som mulig ser serien, så vi kan få vist folket at vi jobber like hardt som herrene, og kjører store ritt, selv om vi ikke kjører Tour de France i fellesferien hvert år, sier Gåskjenn.

Hun legger til at pppmerksomhet rundt laget er veldig viktig, og synes dette har vært en god mulighet for damelaget å kunne vise seg frem

Inn i «bobla»

– Det har vært både gøy, lærerikt og veldig uvant å være med på serien. Man er jo ikke vant til at det er med kamera på slep rundt omkring. Hverken på sykkelritt eller på hjemmebane, sier rytter Anne Dorthe Ysland fra Melhus i Trøndelag.

– Det blir sagt at man glemmer at kameraene er der, og det er jo for så vidt sant. Man glemmer fort at de er der og kommer i sin egen boble ganske fort. Men det er jo bra også, at man klarer å være seg selv og by på seg selv, sier hun.

Ysland opplever at det skjer mye spennende på kvinnesiden av sykkelsporten for tiden.

– Det er mye som skjer på damesiden nå, så dette er en av flere spennende ting. Det er jo slik man skaper nysgjerrighet og interesse, ved at det blir eksponert mye både på sosiale medier og på tv, sier Ysland.

Hun berømmer TV 2 for å ha sendt mange kvinnelige sykkelritt gjennom hele sesongen, og sier dette er viktig for å få frem kvinnesykling.

– I tillegg til Coop som har vært en viktig sponsor. Ved flere anledninger i år har jeg snakket med folk som virkelig har fått opp øynene for kvinnesykling denne sesongen. For første gang har de sett på ritt, når det har blitt sendt på tv, og funnet ut at det er veldig interessant. Slike ting gjør meg glad, og det er jo klare eksempler på at kvinnesykling er på vei opp og fram, sier Ysland.

Dersom du er en av mange som har fått øynene opp for de tøffe damene kan du følge med på Team Coop – Hitec Products via hjemmesiden deres.

Serien der vi får bli kjent med sykkellaget er allerede tilgjengelig på TV 2 Play nå, og kan strømmes her.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter