Hjem Nyttig Visste du at vannmelonen har kjønn?

Visste du at vannmelonen har kjønn?

Mange av oss knasker vannmelon i sommervarmen, men visste du dette om vannmelon? Flere av punktene vil nok overraske deg.

Vannmelonen kommer opprinnelig fra Afrika. Hele 93 % av melonen består av vann, i tillegg inneholder den vitamin A og C. I følge det indiske medisinsystemet ayurveda virker vannmelonen beroligende og svært rensende på kroppen dersom den spises på tom mage om morgenen.

Her er noen artige fakta om vannmelonen:

1. Vannmelonen har kjønn

Formen på vannmelonen avgjør hvilket kjønn den har. De som er litt mer avlange, og dermed høyere, er mannlige og inneholder gjerne litt mer vann. De rundeste er de kvinnelige melonene og disse er ofte litt søtere.

2. Vannmelonen bør lagres i romtemperatur

Melonen kan nemlig få kjøleskader dersom den oppbevares i temperaturer under 5 grader. Melonen utvikler dessuten mer næring som betakaroten, som kroppen omdanner til vitamin A, dersom de lagres i romtemperatur. Men dersom du har skjært i den bør den oppbevares i kjøleskap.

3. En vannmelon kan bli rundt fem ganger så stor

Vannmelonene vi finner i butikken er omtrent tre til åtte kilo. Men de kan faktisk bli mye større. En sør-amerikansk variant kan bli opptil 60 cm lang og veie 50 kilo.

LES OGSÅ: Med dette geniale trikset kan du skive opp vannmelonen på null komma niks

Foto: Canva.com

4. Slik velger du den beste melonen

Av størrelse skal du velge den som er sånn midt i mellom. Er den veldig tung kan det bety at kjøttet holder på å tørke ut. Gir du melonen et lite dytt og lytter kan dette hjelpe deg å velge riktig. En dempet, hul lyd indikerer en saftig og moden vannmelon, mens en en stum lyd betyr at den er umoden eller overmoden.

5. Det finnen gul vannmelon

Den rosa fargen som vi er mest vant til skyldes stoffet lykopen som er i familie med betakaroten. Du kan finne gule vannmeloner i Norge, selv om det ikke er så vanlig. Smaken er den samme, det er bare fargen som er ulik.

Kilde: kk.no

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com