søndag, juni 13, 2021

Vitenskap: Derfor skal du aldri slå i hjel en edderkopp i hjemmet ditt!

Mest lest nå

Edderkopper virker skremmende på mange. Slår du i hjel en edderkopp som løper over stuegulvet ditt eller kanskje du lar andre gjøre det for deg? Det bør du slutte med. I følge en ekspert skal du aldri slå i hjel en edderkopp som er på besøk i huset ditt.

For din egen skyld gjør du klokt i å la de små krypene leve, skriver Videnskab.dk.


Ifølge Matt Bertone, som har studert Entomologi (læren om insekter) ved North Carolina State University, så er edderkopper en viktig del av naturen og også vårt innendørs økosystem. Edderkopper lever nemlig av å spise andre smådyr og parasitter. Og det burde vi være takknemlige for, for slikt er vi heller ikke er så glade i..

«Langbeinen» som du ofte finner på badet ditt spiser sølvkre, eller sølvfisk som det også kalles, den forsøker også å holde resten av hjemmet ditt fritt for sykdomsbærende insekter, som mygg.

Matt Bertone understreker at edderkoppene som finnes her i landet ikke er ute etter oss. De foretrekker å holde seg på avstand fra mennesker. Han oppfordrer derfor til å la det viktige «rovdyret» bli i hjemmet ditt og ikke la skrekken ta overhånd.

Kanskje noe å tenke på neste gang du ser en edderkopp? De er jo ganske små og ufarlige, de krypene 😉

Svært fascinert av edderkopper

En del forskere som har vært svært redd for edderkopper har overvunnet frykten sin ved å observere og omgås edderkopper. Her kan du se en video av en dame som har fryktet edderkopper, men som nå er svært fascinert av de små krypene. Noe for deg?

Del gjerne artikkelen videre til noen som kan ha godt av å lese dette.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter