in , ,

Vivian fyller 100 år samme dag som tipp-oldebarnet fyller 1

Foto: Privat

Det er ikke mange forunt å få oppleve det samme som Vivian Thomas: Hun er ikke bare hundre år – men hun feirer også den store dagen sin på samme dagen som tippoldebarnet Eloise feirer sin aller første bursdag.

Det er Fox 9 som først har skrevet om den helt spesielle merkedagen til Vivian Thomas i Lake Crystal i den amerikanske delstaten Minnesota.

På Twitter-kontoen sin deler de også bilde av den spreke 100-åringen med tipp-oldebarnet på fanget.

Vivian har et godt råd til alle som ønsker å bli 100: «Ikke røyk, ikke drikk alkohol og ikke spis godterier», sier hun til Fox9.

Familien forteller Fox 9 at de holdt felles bursdagsselskap for begge jubilantene i Lake Crystal der Vivian har bodd i hele sitt 100 år lange liv.

At de to damene koser seg i hverandres selskap er det liten tvil om. På bildet ser vi Eloise sitter og ler fornøyd på den stolte tipp-oldemorens fang.

Hvor mange som får oppleve å møte sitt eget tippoldebarn finnes ingen statistikk på. Men per 1. januiar 2021 var det 1270 personer som var 100 år eller eldre i hele Norge. Det tilsvarer 0,02 prosent av befolkningen, skriver Oppegård Avis.

Mens det i antall var flest hundreåringer i Oslo, der det også er flest folk, så var det Lavangen kommune i Troms fylke som hadde størst andel av hundreåringer. Lavangen hadde tre personer som var 100 år og eldre, men de utgjorde 2,93 prosent av befolkningen. I Oslo bodde rikitgnok 230 personer som har passert denne store merkedagen, men det tilsvarer «kun» 0,33 prosent av alle innbyggerne.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

apekopper

EU frykter at apekopper kan slå rot i Europa

Italiensk kvinne ble 116 år gammel – avslører hva hun spiste til hvert måltid