søndag, mai 16, 2021

Vogue-dietten som består av vin og egg

Mest lest nå

Det er usikkert hvor godt Vogue-dietten fra 1977 virker på vekttap. Og du trenger ikke være ernæringsekspert for å skjønne at den neppe er særlig sunn.

Vogue-dietten fra 1977 skal følges i tre dager og består av egg, vin og kaffe. Slik ser den ut:


Frokost: 1 hardkokt egg, 1 glass tørr hvitvin (helst chablis) og svart kaffe.

Lunsj: 2 egg – helst hardkokte, men posjerte går også greit. I tillegg også 2 glass hvitvin og svart kaffe.

Middag: 150 gram biff med sort pepper og sitron-juice. Resten av hvitvinen din, men ikke mer enn en flaske (!) hver dag. I tillegg kan du også drikke svart kaffe.

Denne slankekuren sto på trykk i det legendariske motemagasinet Vogue i 1977. Det er forfatteren Lisa Boucher som har funnet den frem og delt den på Twitter-kontoen sin.

Saken ble først omtalt her hjemme av Nettavisen. De har samtidig konsultert en (trolig lettere sjokkert) ernæringsekspert. Du har muligens skjønt det allerede – de heller alternative kostholdsrådene var absolutt ikke noe han kunne å gå god for:  

– Jeg ville virkelig fraråde folk å prøve seg på denne typen diett, sier klinisk ernæringsfysiolog og forsker ved Universitetet i Bergen, Vegard Lysne til Nettavisen.

Mens folk flest som prøver å holde noenlunde styr på vekta gjerne er litt observant på hvor mye alkohol som inntas, åpner Vogue-dietten for en hel flaske (!) om dagen. Rundt halvparten av kaloriinntaket stammer fra tørr hvitvin.

– Dietten bidrar med i underkant av halvparten av dagsbehovet for energi, og utilstrekkelig mengde av alle næringsstoffer med unntak av vitamin B12 og jern. Følger man dette over tid vil man utvikle mangelsykdommer, påpeker Lysne overfor Nettavisen.

Journalist Sophie Swietochowski i The Sun ga dietten et  forsøk. Den tredje dagen endte hun opp på sofaen, så svimmel at hun nesten svimte av.

– Det var ikke verdt det – jeg var trøtt, forvirret og visste knapt hvilken dag i uken det var, skriver hun i The Sun som også har en ganske fornøyelig video av forsøket hennes.

Sophie forteller ellers at hun ikke gikk så mye ned i vekt som dietten lovet – derimot fikk hun både hodepine og mageproblemer.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter