in

Vollvik dømt til 45 dager fengsel i munnbind-saken – varsler anke

Idar Vollvik

Mandag kom dommen i munnbind-saken. Idar Vollvik ble dømt til 45 dager ubetinget fengsel for å ha pakket om munnbind og solgt ikke-medisinsk utstyr som medisinsk.

Tidlig i pandemien stormet det nok en gang rundt Idar Vollvik: Politiet pågrep ham på vei til jobb og kastet han på glattcelle. De mente han bevisst hadde pakket om munnbind som ikke var godkjent til medisinsk bruk, og merket dem som medisinske.

– Nei da, men det der er utopi. Vi har ikke gjort noe galt. Vi pakket om de munnbindene i god tro, har Idar Vollvik tidligere uttalt om saken der også kona som er daglig leder i selskapet er siktet.


Vollvik har hele veien nektet straffskyld og uttrykker at saken er basert på en misforståelse.

I rettssalen i Hordaland tingrett gjentok han dette med et tydelig og bestemt nei på skyldspørsmålet.

– Forskjellen mellom munnbind var ikke noe vi kunne noe om. Det beklager jeg, sier Vollvik ifølge NRK i sin forklaring under rettssaken.

Det var satt av seks dager til hovedforhandlingen, som startet tidlig i mai og ble avsluttet med sluttprosedyrer onsdag 11. mai.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Mandag denne uken kom dommen: Hordaland tingrett har dømt Idar Vollvik til 45 dagers fengsel for å ha pakket om ikke-medisinske munnbind og solgt dem som medisinske.

– Jeg og min forsvarer har et veldig ulikt syn fra rettens konklusjon, så vi kommer til å anke dommen, sier Vollvik til Børsen.

Vollvik mener det er en rekke skriftlige bevis og dokumentasjon han og forsvarer har lagt frem som ikke har blitt tatt til rette.

Da saken skulle opp for tingretten fortalte TV 2 at politiet ble varslet om saken av en 16 år gammel jente som ble engasjert for å pakke om kinesiske munnbind for Idar Vollvik. 16-åringen reagerte på ompakkingen.

– Dette er en spesiell sak, både fordi saken gjelder særlovgivning, og fordi det er første gang noen er tiltalt for loven om medisinsk utstyr, sier konstituert statsadvokat Silje Alsaker Solheim som er aktor i saken.

Ifølge Solheim gjorde 16-åringen først søk på nettet hvor hun leste seg opp på forskjellen mellom medisinske og ikke-medisinske munnbind. Hun diskuterte så saken med sin mor som jobber i helsevesenet.

Deretter varslet hun politiet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Anton fra TV-programmet «Fra bølle til bestevenn» er død

Russisk topp-diplomat trekker seg: – Aldri har jeg skammet meg så mye over landet mitt som jeg har siden 24. februar