Hjem Kosthold Har du vondt i halsen? Da bør du prøve dette!

Har du vondt i halsen? Da bør du prøve dette!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det begynner å bli kaldere ute, og det nærmer seg høysesong for tett nese og sår hals. Mange får også bronkitt som er en betennelse av slimhinnene i luftrøret. Da hører vondt hoste og hals med.

Det er ikke godt å gå rundt med vond hals og hoste. Her kommer åtte lindrende råd som du bør teste ut i høst.

1. Vann. Drikker et glass vann hver andre time, det kan hjelpe slimhinnene dine med å åpne bronkiene.

2. Hjemmelaget kjølekrem. Kjølevirkningen kan hjelpe hvis du har bronkitt. Ta 1/4 kopp olivenolje, 1/2 kopp kokosolje, 1/4 kopp bivoks (fås kjøpt på helsekostbutikker) 20 dråper peppermynteolje, og 20 dråper eucalyptusolje.

Varm opp 2 tommer vann i en kjele. Sett bollen med blandingen ned i kjelen. Når oljen og vokset smelter er blandingen ferdig. Avkjøl.

3. Damp med olje. Len deg over en balje med dampende kokt vann som du har tilsatt noen dråper eucalyptus eller furuolje. Eucalyptus er en anti-bakteriell olje som myker opp slim i luftveiene, mens furuolje er slimløsende.

4. Kajennepepper. Kajenne og andre krydder tynner slim i lungene og fremmer en sunn hoste, noe som er nødvendig for å få alt slim ut av bronkiene.

5. Oregano-olje. Oreganoolje er anti-bakteriell. Pøs på.

6. Ingefær, kanel og nellik. Ingefær er kjent for sin evne til å bekjempe forkjølelse. Som anti-inflammatorisk hjelp til immunforsvaret, er den også god til å lindre bronkitt. Lag deg en god te med vann, 1/2 ts malt ingefær, kanel og nellik.

7. Hvitløk. Kok 3 fedd skrelt og hakket hvitløk i et glass melk eller vann og drikk før leggetid. Dette fungerer fordi hvitløk er antiviral, så vel som en naturlig antibiotika.

8. Honning og sitron. Honning lindrer og er godt for halsen.  Ta en god teskje honning i varmt vann sammen med en sitronskive og fersk ingefær. Nydelig godt og super for vond hals og lunger.

Del gjerne videre tipsene – de kommer nok godt med!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com