in

Warholm om kreftsjokket

Karsten Warholm

Midt under treningsøkten på Bislet tikket tekstmeldingen med skrekkbeskjeden inn på Karsten Warholms telefon.

På torsdag gjorde Karsten Warholm en av sine største prestasjoner med løpesko da han satte ny verdensrekord under 400 meter hekk på Bislett.

Den tidligere verdensrekorden var det Kevin Young som satte for 29 år siden. Tiden til Young var 46,78. Karsten kom i mål på 46,70.


Men selv om alt går på skinner for Warholm og kjæresten Oda Djupvik nå, har de også opplevd den mørkeste motgang.

Karsten Warholm gjestet i fjor podkasten «Hvordan har du det, mann?» med Erik Follestad. Her fortalte han mer om en hendelse som satte sterkt preg på ham – da kjæresten Oda Djupvik fikk kreft bare 18 år gammel.

Karsten Warholm
Karsten Warholm og kjæresten. Foto: Instagram

– Ting er jo dritkjipt, og det er enda kjipere når det er unge mennesker. I 2017 var hun 18 år. Det er en ganske brutal beskjed å få, sier Warholm i podkasten.

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier hekkeløper Karsten Warholm til NRK.

Les også: Karsten Warholm ble årets navn – fikk hele salen til å le

Kjæresten Oda Djupvik var kun 18 år gammel da hun fikk lymfekreft i 2017, og fikk beskjeden i mars, samme året som hun var russ. På den tiden bodde Warholm i Oslo mens kjæresten bodde i Ulsteinvik, og friidrettstalentet er åpen på at det var tøft å ikke kunne være der for henne hele tiden.

I starten fikk Warholm dårlig samvittighet for at han ikke droppet alt for å være hos kjæresten, men hun var overbevist om at hun skulle bli frisk og at sykdommen er midlertidig.

– Vi sto i det på den beste måten vi kunne. Oda var heldig med at diagnosen hadde gode odds, selv om behandlingen var tøff. Lyset var der, sier han.

Beskjeden om at Oda var kreftfri kom like før Warholm skulle VM-debutere i 400m hekk.

Hun hadde sin siste kreftbehandling samme dagen som hun reiste til VM og heiet frem kjæresten til gull. 

– Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, har hun tidligere uttalt i et intervju.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Optikeren oppdaget noe rart på sønnens (6) øye – nå advarer han alle foreldre

Karsten Warholm

Dette sier kjæresten til Karsten Warholm etter verdensrekorden