lørdag, juni 12, 2021

WHO kommer med klar oppfordring – dette er maks skjermtid for barn under fem år

Mest lest nå

For første gang, kommer WHO med anbefalinger om hvor mye tid barn under fem år bør bruke på skjerm. Det er ikke veldig mye, og for barn under ett år anbefaler de ingen skjermtid over hodet.

Anbefalingene WHO (World Health Organization) kommer med, sier at barn under fem år ikke bør sitte foran skjerm mer enn en time om dagen. Og gjerne enda mindre. Det skriver Business Insider.

Noen mener dog at WHO har bommet stygt når de har laget anbefalingene sine. Andrew Przybylski er forskningsdirektør ved the Oxford Internet Institute ved Universitetet ved Oxford.


«WHOs skjermråd fokuserer bare på antall timer skjermtid, uten å vurdere innhold og kontekst», sier han.

«Ikke all skjermtid er lik», legger han til.

Ikke nok bevis

Max Davie jobber ved Britain’s Royal College of Paediatrics and Child Health. Han mener WHOs undersøkelse baserer seg på altfor svake data.

WHO at barn under fem år ikke bør sitte foran skjerm mer enn en time om dagen. Foto: Pixabay

«Vår forskning har vist at det for øyeblikket ikke er nok bevis for å støtte denne skjermtid-begrensningen. Den begrensede skjermtiden som WHO foreslår, virker ikke proporsjonal i forhold til potensiell skade», sier han.

Nødvendig for å få ned inaktivitet

WHO har ikke spesifisert detaljene rundt den potensielle skaden for mye skjermtid skal gi. I anbefalingene står det bare at den korte skjermtiden var nødvendig for å få ned den økende tiden med stillesittende adferd i befolkningen generelt. Det påpekes at fysisk inaktivitet er en ledende risikofaktor for død og en bidragsyter til økningen av fedme.

WHO har også kommet med anbefalinger for fysisk aktivitet og søvn. De skriver også at babyer under ett år bør tilbringe minst en halv time hver dag liggende på magen og at eldre barn bør være i fysisk aktivitet i minst tre timer hver dag.

Hvor lenge lar du dine barn bruke skjerm? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter