Hjem Dyr Zarah kom tilbake til matmor Anna-Belinda etter åtte år

Zarah kom tilbake til matmor Anna-Belinda etter åtte år

Anna-Belinda Skallist Hjelteig fra Moss hadde for lengst gitt opp å se hankatten Zarah igjen. Men åtte år etter at Zarah forsvant ringte telefonen.

– Vi fikk melding om en villkatt som har blitt matet av en mann over i hvert fall sju år. Da han gikk i fellen i går, var vi sikre på at det var en villkatt. Men all ære til dyrepleierne som sjekket chip likevel, sier Monica Ludvigsen fra Dyrebeskyttelsen i Moss til NRK.

Det var hun som fanget Zarah, etter å ha fått tips om en villkatt som har bodd ute og blitt matet av en eldre mann i minst sju år.

Helt nøyaktig hva Zarah har drevet med utover det, er det ingen som er helt sikre på. Katten var merkelig tam for å være en villkatt, og godt var det: Prognosene for en voksen villkatt som fanges inn er ikke sælig gode. Selv Dyrebeskyttelsens eksperter har dårlige erfaringer med å prøve å temme dem.

Men da de sjekket katten, viste det seg at den var chippet. Navnet Zarah kom opp i katteregisteret, og telefonnummer til matmor. Gleden må ha vært stor da Anna-Belinda hørte hva oppringningen gjaldt.

– Jeg hadde gitt opp håpet. Området jeg bodde i da Zarah ble borte hadde mye trafikk. Jeg trodde kanskje den hadde blitt påkjørt, sier eieren til Sarpsborg Arbeiderblad.

Da hun hentet Zarah hos Dyrebeskyttelsen kunne hun fortelle at hun hadde noen spente barn som ventet hjemme –de har nemlig aldri tidligere møtt katten hennes, som forsvant for åtte år siden.

– Det blir spennende. Vi har en stor hund, så de må jo bli kjent, sier matmor etter gjenforeningen med katten.

Å bidra til en familiegjenforening etter så lang tid, hører med til sjeldenhetene.

– De kattene vi vanligvis får inn, har vært borte i en måned, eller kanskje opp mot ett år. Det viktige når de kommer hjem, er å gi katten tid. Den har levd ute i flere år, og fremover kommer den til å være redd. Den trenger å lære seg å være inne igjen, og være rundt mennesker, sier Carine Borger ved dyreklinikken som tok helsesjekk på katten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com