in

Zelenskyjs siste krav til NATO: – Dette handler om hele Europa

Zelensky. Public Domain

I en ny tale ber Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Nato om å sende kampfly og flere våpensystemer.

I en videotale natt til søndag forteller Zelenskyj at Mariupol snart vil falle dersom Ukraina ikke får flere stridsvogner og kampfly.

– Ukraina kan ikke skyte ned russiske raketter med hagle og maskingevær, sa han i en videotale natt til søndag som er publisert på Youtube.


Den Ukrainske presidenten har flere ganger tidligere hintet om at Russland ikke vil se seg fornøyd etter en eventuell beleiring av Ukraina. Igjen gjentar han at denne krigen handler om hele Europa, og Europas frihet.

– Dette er våpen som våre partnere har. Det er dette som støver ned på lagrene deres. Når alt kommer til alt, dreier ikke dette seg bare om Ukrainas frihet, men om Europas frihet, sa han ifølge TV 2.

Hyller ukrainske bønder

I sin siste tale til den kriserammete nasjonen hyllet president Zelenskij sitt lands «traktortropper» – de ukrainske bøndene som «tar russisk utstyr på åkrene og gir det til våre væpnede styrker i Ukraina. Spesielt de siste modellene som Russland har prøvd å holde hemmelig.»

Videre hyllet han alle Ukrainere som gjør sitt ytterste for å forsvare landet sitt.

LES OGSÅ: Trump avslører skremmende plan for hva han ville gjort med Russland hvis han var president

– Alle i Ukraina har forent seg og har viet all sin energi til forsvaret av landet vår i mer enn en måned allerede. Sammen med Forsvaret, sammen med alle våre forsvarere, sammen med vår nasjonalgarde. Jeg vil gjerne igjen gratulerer nasjonalgarden i Ukraina med dagen med stor respekt. Jeg er oppriktig takknemlig for alt dere gjør for å beskytte staten, for å beskytte ukrainere! Takk for alle stegene til seier som vil komme og som ble gjort mulig takket være dere.

Kan komme fly fra USA

Den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba sier til The Guardian at USA har snudd i spørsmålet om utplassering av polske MIG-29 kampfly til Ukraina. Tidligere at USA vært motvillig til å gjøre dette.

– Så vidt vi kan se, er ballen nå spilt over på Polens banehalvdel, sier Kuleba.

Hele talen kan du se nedenfor:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Trump avslører skremmende plan for hva han ville gjort med Russland hvis han var president

lakris

Visste du dette om lakris?