in

Zeus, verdens høyeste hund, tror selv han er en liten selskapshund

skjermdump: Instagram

Brittany visste at hun kom til å få en stor hund da broren hennes ga henne en Grand Danois-valp – men at hun adopterte verdens høyeste hund hadde hun overhodet ikke noe anelse om.

Zeus var den største valpen i kullet sitt. Nå som han er en 2 1/2 år gammel er han en voksen hund. Når Zeus står på alle fire er han 1,40 meter høy, melder Inspiremore . Dersom han står på bakbeina rager han 2,13 meter over bakken. Til sammenligning er verdens høyeste nålevende mann, tyrkiske Sultan Kösen, 2,47 meter.

Nylig ble Zeus kåret til verdens høyeste hund av Guinness World Records.


Til tross for sin imponerende størrelse, forsikrer matmor Brittany at Zeus er en mild gigant som ikke engang ville skade en flue. Hunden bor i Bedford i Texas sammen med matmor Brittany, mannen hennes og deres to barn. De har også tre australske gjeterhunder.

Brittney forteller at folk enten elsker den gigantiske hunden – eller blir livredde når de ser den. Hun får stadig vekk forespørsler om det går an å ri på Zeus. Svaret på det er et helt definitivt nei.

– Han er ikke en hest, han er en hund. Og han ville ikke ha satt pris på om noen forsøkte å ri på han. De fleste sier det som en spøk, men det er avsolutt noe vi hører mange ganger hver gang vi går tur med han, sier hun til Inspiremore.

Hun legger til at hunden overhodet ikke har noe forståelse for hvor stor han fakisk er.

– Han tror han er en selskapshund som kan sitte i fanget ditt og lene seg mot deg uten å velte deg overende. Men jeg elsker personligheten hans. Han er en snill gutt, forsikrer matmor.

Hun hadde aldri trodd hun skulle bli eier av verdens største hund. Men ideen om å sjekke kom da noen nevnte at Zeus trolig var høyere enn hunden som tidligere hadde tittelen. Og da de dro frem målebåndet skjønte de at de måtte kontakte Guinness World Records….

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ti ting du neppe visste om Dronning Elizabeth

150.000 båteiere har hatt denne ubehagelige opplevelsen – og slik unngår du det