Forsiden Hjernetrim Hvor mange bein ser du på bildet?

Hvor mange bein ser du på bildet?

Denne bilde-utfordringen skaper vill debatt verden over. Hvor mange bein ser du egentlig på bildet?

Nok en optisk utfordring går viralt i disse dager. Og vi elsker det. Mange husker kanskje bildet av den berømte kjolen som gikk viralt i 2015. Det var helt umulig å bli enig om kjolen var i hvit og gull, eller blå og svart.

Optiske illusjoner har fascinert folk i mange hundre år. Slike illusjoner oppstår når øynene og hjernen får problemer med å tolke hva vi faktisk ser. Det finnes to hovedtyper illusjoner. Det ene er visuelle paradokser som får oss til å tvile på det vi egentlig ser. Det andre er bilder som feilbedømmes fordi vi ikke klarer å tolke dem riktig.

Vidt forskjellige resultat

Det florerer med optiske illusjoner i sosiale medier. Og denne gangen handler det om bein. For hvor mange bein ser du egentlig på dette bildet:

Bildegåten har skapt store diskusjoner verden over. Noen steder har diskusjonene blitt så heftige, at folk har helt mistet fatningen og skrevet en del ting man kanskje ikke bør skrive i sosiale medier. Det skriver den danske nettsiden Grinebibelen.

Man skulle tro det var enkelt å telle antall bein på bildet. Men så viser det seg altså at folk kommer frem til vidt forskjellige resultat.

Finnes ingen fasit

De fleste svarer at de ser enten 6, 7, 13 eller 14 bein. Men mange ser hele 15. Det kommer også an på om man skal telle bare hele bein, eller bein man bare kan skimte.

Det finnes ingen riktig løsning på denne gåten. Det finnes heller ikke noe feil svar. Og ingen kan med 100 prosent sikkerhet si hvor mange bein det egentlig er på bildet.

Men hvor mange bein ser du? Tell i vei, og del med vennene dine. Så har dere noe å diskutere i helgen.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet