Hjem Hjernetrim Hvor mange bein ser du på bildet?

Hvor mange bein ser du på bildet?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Denne bilde-utfordringen skaper vill debatt verden over. Hvor mange bein ser du egentlig på bildet?

Nok en optisk utfordring går viralt i disse dager. Og vi elsker det. Mange husker kanskje bildet av den berømte kjolen som gikk viralt i 2015. Det var helt umulig å bli enig om kjolen var i hvit og gull, eller blå og svart.

Optiske illusjoner har fascinert folk i mange hundre år. Slike illusjoner oppstår når øynene og hjernen får problemer med å tolke hva vi faktisk ser. Det finnes to hovedtyper illusjoner. Det ene er visuelle paradokser som får oss til å tvile på det vi egentlig ser. Det andre er bilder som feilbedømmes fordi vi ikke klarer å tolke dem riktig.

Vidt forskjellige resultat

Det florerer med optiske illusjoner i sosiale medier. Og denne gangen handler det om bein. For hvor mange bein ser du egentlig på dette bildet:

Bildegåten har skapt store diskusjoner verden over. Noen steder har diskusjonene blitt så heftige, at folk har helt mistet fatningen og skrevet en del ting man kanskje ikke bør skrive i sosiale medier. Det skriver den danske nettsiden Grinebibelen.

Man skulle tro det var enkelt å telle antall bein på bildet. Men så viser det seg altså at folk kommer frem til vidt forskjellige resultat.

Finnes ingen fasit

De fleste svarer at de ser enten 6, 7, 13 eller 14 bein. Men mange ser hele 15. Det kommer også an på om man skal telle bare hele bein, eller bein man bare kan skimte.

Det finnes ingen riktig løsning på denne gåten. Det finnes heller ikke noe feil svar. Og ingen kan med 100 prosent sikkerhet si hvor mange bein det egentlig er på bildet.

Men hvor mange bein ser du? Tell i vei, og del med vennene dine. Så har dere noe å diskutere i helgen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com