Hjem Reklame Polygel negler – alt du trenger å vite

Polygel negler – alt du trenger å vite

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Originalbilder: Polygel.no

Du har kanskje hørt om den nye behandlingen for negler som heter polygel. I denne artikkelen forklarer vi alt du behøver å vite om polygel negler, hva polygel er og hvor lenge du kan forvente at behandlingen vil vare. Vi forklarer også forskjellen mellom polygel, gellakk og akryl og svarer på ofte stilte spørsmål. 

Hva er polygel? 

Polygel er en type negle-forsterkning som kombinerer de beste egenskapene til både gelé og akryl. Polygel kombinerer holdbarheten til akrylnegler og elastisiteten til gelnegler. Polygel kan brukes på samme måte som gellakk eller neglelakk for å gi neglene et naturlig utseende som både er holdbart og sterkt. I tillegg kan Polygel brukes til å forme eller forlenge neglene. Polygel selges i rør eller tuber omtrent som tannkrem og er en blanding av akrylpulver og klar gele. Konsistensen er kittlignende og polygel er derfor veldig enkel å påføre og forme. Etter påføringen må polygel herdes under en UV-lampe. 

Fordeler med polygel 

Grunnet de mange fordelene har polygel for mange blitt et foretrukket produkt. Her er de viktigste fordelene: 

  • Svært enkel å påføre og forme
  • Krever ikke blanding
  • Er lett, fleksibel og luktfri
  • Større motstand mot slitasje
  • Mindre tilbøyelig til å knekke og bøye seg
  • Ingen skadelige kjemikalier frigjøres ved påføring og fjerning 

Bakdeler med polygel

Som med alle andre produkter passer ikke polygel til alle. Her er noen av bakdelene som trekkes fram med produktet: 

  • Kan være vanskeligere å fjerne sammenlignet med andre typer manikyr
  • Dyrere enn en grunnleggende gelmanikyr (men har også lengre levetid)

Hvor lenge varer polygel-manikyr?

Manikyr med polygel skal normalt vare opptil tre til fire uker. Eksakt varighet vil avhenge av 

av lengden på neglene og hvordan man bruker hendene. Dersom man ofte gjør ting som fører til slitasje på hender og negler, vil manikyren ha en kortere varighet. Polygel er dyrere enn en grunnleggende gelmanikyr, men varer som regel dobbelt så lenge. 

Hva er forskjellene og likhetene mellom polygel og gellakk?

Polygel har en tykkere konsistens enn vanlig gellakk og krever en litt annen teknikk for påføring og fjerning. I tillegg til å gi neglene et finere utseende, kan polygel også brukes til å forme og forlenge dine negler, noe som ikke er mulig med bare gellakk. Både akryl og gellakk må herdes under en UV-lampe.

Gellakk:

1. Er en en type ekstra holdbar neglelakk 

2. Har i likhet med vanlig neglelakk en lett og flytende form.

3. Må herdes under en UV-lampe

Polygel:

1. Kan både brukes i tynne lag på neglene eller brukes til forlengelse

2. Polygel har en tykkere konsistens som kan ligne gelé eller akryl

3. Må herdes under en UV-lampe

Hva er forskjellene og likhetene mellom polygel og akryl?

Polygel en kombinasjon av gelé og akryl. Av den grunn er det visse likheter mellom polygel og akryl, samtidig som det også er forskjeller. En av forskjellene er at akryl må blandes, mens polygel kommer som en ferdig bearbeidet masse. Siden akryl må blandes mens man arbeider med neglene, utløses det også forskjellige kjemikalier mens akrylpulveret og væskeproduktet bindes sammen. Både akryl og polygel må herdes under en UV-lampe. Begge produktene har også i utgangspunktet lang holdbarhet.

Er polygel-manikyr trygt for deg og dine negler

Hvis påført og fjernet riktig, er Polygel-manikyr trygt for deg og neglene dine. Ved påføring og fjerning frigjøres ingen skadelige kjemikalier i luften, noe som gjør behandlingen tryggere enn andre typer behandlinger. Husk at Polygel-negler alltid skal fjernes av en profesjonell.

Slik tar du best vare på neglene dine

Uansett om du velger å bruke gellakk, gelé, akryl, eller polygel, er det viktig at du tar godt vare på neglene dine. Selv om neglene i seg selv er døde, er det viktig å passe på neglebåndene og huden rundt. Bruk gjerne en god håndkrem og negleolje ved jevne mellomrom. 

Ofte stilte spørsmål om polygel

Er polygel skadelig for neglene?

Så lenge polygel-manikyren påføres og fjernes på riktig måte er ikke polygel skadelig for neglene. Likevel anbefales det å ta en pause fra polygel – eller hvilken som helst annen lakk eller neglemanikyr for den saks skyld – fra tid til annen. Dette vil gi deg muligheten til å fokusere på å ta vare på neglene dine og reversere tegn på dehydrering og skade.

Til hvem anbefales polygel-negler?

Dersom du er følsom for lukt og kjemikalier, er polygel et flott alternativ til akrylnegler. Behandlingen er mer holdbar enn standard lakk av gele og sannsynligheten for å skade neglene er mindre. Alt i alt, hvis du leter etter en sterk og fleksibel neglelakk/forsterkning som kombinerer de beste egenskapene til gel og akryl – og har sunne negler – kan du prøve polygel.

Hvordan fjerner man polygel-negler?

Polygel-manikyr kan fjernes ved filing og bløtlegging i aceton. For å unngå skade på dine negler, anbefales det alltid å få polygel fjernet av en profesjonell i en salong.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com