Elias har ADHD. Han fikk en vanskelig oppgave av læreren. Vi elsker måten Elias løste oppgaven på!

2625

Elias er 9 år og har ADHD, en nevropsykiatrisk forstyrrelse som først og fremst innebærer økt uro og vansker med oppmerksomheten. Elias går i en spesialklasse. Nylig var han og moren kalt inn til en utviklingssamtale sammen med læreren. Hun hadde en oppfordring til Elias:

«Du må forbedre arbeidet ditt ved å skrive med en rød tråd. Tenk på dette når du skriver oppgaver eller historier.»

Moren til Elias heter Carola Karlsson. Hun forteller til Aftonbladet at Elias først så spørrende ut, men to dager senere kom han hjem med et smil rundt munnen. Han hadde løst oppgaven. Elias hadde tenkt hardt på hva læreren egentlig mente med denne røde tråden, og bestemte seg for å ta læreren på ordet. Han lagde rett og slett hull i boken sin og førte en rød tråd gjennom hele boken.

«Barn med ulike diagnoser tenker utenfor boksen. Elias tok virkelig frøkens ord bokstavelig, men løste oppgaven på sin måte», sier Carola til Aftonbladet.

elias
Foto: Aftonbladet

Læreren ble forbauset over løsningen til Elias. Hun godkjente oppgaven. Carola delte historien om Elias på en Facebook-gruppe for foreldre som har barn med ulike diagnoser, og responsen har vært utelukkende positiv. Flere foreldre hyller Elias for hans smarte løsning og skriver at de kjenner seg igjen i at barna løser oppgaver på utradisjonelt vis.

«Folk tror at barn ikke er smarte bare fordi de har en diagnose, men de er kjempesmarte, oppgaver kan løses på forskjellige måter», sier Carola.

Synes du løsningen til Elias var genial? Del gjerne dette med dine venner!

SISTE NYTT

Advertisements