in ,

Pågripelse i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen

Foto: Handout Metropolian Police

En kvinne i 60-årene er pågrepet i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen.

Britisk politi har i formiddag pågrepet en person i forbindelse med drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen. Dette opplyser britisk politi i en pressemelding.

Kvinnen som er i 60-årene ble arrestert tirsdag 8. mars på en adresse i Westminster, sentralt i London, og skal være mistenkt for å ha hjulpet en Farouk Abdulhak.


Hun sitter nå i varetekt hos London-politiet.

Arrestasjonen markerer en betydelig utvikling i etterforskningen av drapet på Martine, som var 23 år gammel da hun ble drept 14. mars 2008. Kroppen hennes ble funnet delvis tildekket i en kjeller i Great Portland Street.

Farouk Abdulhak ble raskt identifisert som en mistenkt for drapet på Martine. Abdulhak flyktet fra Storbritannia innen timer etter Martines død, og reiste til Egypt og deretter videre til Jemen.

– Martines familie har aldri gitt opp kampen for rettferdighet, og i løpet av de 14 årene siden drapet på henne har de drevet en utrettelig kampanje for å holde den offentlige bevisstheten rundt henne, sier Jim Eastwood som leder etterforskningen.

Eastwood opplyser at Martines familie har blitt informert om denne siste utviklingen, og legger til at det fortsatt er mye arbeid som gjenstår selv om pågripelsen representerer et steg i positiv retning.

– Det viktigste er at Farouk Abdulhak bør være klar over at denne saken ikke har forsvunnet og ikke vil forsvinne. Teamet mitt og jeg vil fortsette å søke rettferdighet og bruke alle tilgjengelige muligheter til å forfølge ham og bringe ham tilbake til Storbritannia. Hans har fortsatt status som ettersøkt og vi vil ikke avslutte våre anstrengelser for å få rettferdighet for Martines familie, sier Eastwood.

– Jeg appellerer direkte til Farouk Abdulhak. Kom tilbake til Storbritannia. Kom tilbake for å møte rettferdighet, sier han.

Politiet startet etterforskning etter at vennene til Martine meldte henne savnet til politiet 15. mars 2008.

Martine hadde vært ute for å feire avsluttende eksamen med vennene sine på nattklubben Maddox i Mayfair – hun forlot dem, i selskap med Abdulhak, rundt klokken 02:00 den 14. mars 2008.

Den 16. mars 2008 besøkte offiserer som gjorde forespørsler for å spore henne boligblokken der Abdulhak bodde på Great Portland Street i Westminster, hvor de oppdaget liket rundt klokken 10:30. Det ble gjort forsøk på å skjule henne under steinsprut.

En obduksjonsundersøkelse ga henne dødsårsaken som kompresjon i nakken. Hun ble også voldtatt.

En undersøkelse ved Westminster Coroner’s Court 24. november 2010 registrerte en dom om ulovlig drap.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

fotball

Norway Cup utestenger russiske og hviterussiske barn: Kan være i strid med barnekonvensjonen

Truls og Eyvind

Den nye beskjeden om Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm: – Truls har lurt meg med