lørdag, juni 12, 2021

Forskning: Ikke engang inntil 25 kopper kaffe om dagen er farlig for hjertet

Mest lest nå

Den første koppen med kaffe om morgenen er kanskje også den beste, der man sitter ved frokostbordet og koser seg med enten et rundstykke eller en skål med havregryn. Gjerne i selskap med en morgenavis, eller bare filosoferende med blikket ut av vinduet.

Gjennom årene har det versert mange teorier om hvor sunt eller usunt kaffe virkelig er, men nå viser en studie at man fint kan drikke helt opp til 25 kopper kaffe om dagen – helt uten fare for hverken liv eller helse.

kaffe
Er kaffe farlig for hjertet? Foto: Pixabay


Det er CNN som forteller om undersøkelsen for viser at man kan drikke inntil 25 kopper kaffe om dagen uten at det påvirker eller øker risikoen for hjerteinfarkt.

Undersøkelsen, som ble utført ved Queen Mary University i London, omfattet over 8.000 personer, som ble inndelt i grupper ut fra hvilken mengde kaffe de drakk.

– Det vi så i undersøkelsen er at de som drikker mer enn tre kopper kaffe om dagen ikke påvirket blodkarene mer enn dem som bare drikker en kopp kaffe. Man kan konkludere med at kaffe faktisk kan være en del av en sunn livsstil, forteller Dr. Kenneth Fung i et intervju til CNN.

Hvilket betyr at kaffe ikke nødvendigvis er farlig for helsen vår, noe som må være en ønskedrøm for alle kaffeelskere der ute. Ikke sant?

Del gjerne artikkelen hvis du også er en kaffeelsker og synes dette er gode nyheter!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter