Det florerer av meninger og historier om hvordan barnevernet i Norge fungerer, eller rettere sagt; historier om hvordan det ikke fungerer.

For en tid tilbake publiserte bystyrerepresentant Kenneth Mørk (AP) et innlegg på Facebook hvor han ønsket å hylle de menneskene som jobber i barnevernet. Innlegget har fått stor oppmerksomhet i sosiale media.

Nedenfor kan du lese innlegget til Kenneth Mørk.

«De som står midt oppi personlige ragnarok hver eneste dag, de som går den ekstra mila for at de som har minst skal oppleve trygghet, og ikke være alene med seg selv..?
Vennen. Den trygge voksne. Den man kan prate med om hva som helst.
Hvem kan ikke beundre den jobben de gjør? 
Barnevernet er de tøffeste av oss som har dedikert livene sine til å jobbe med noe som ville fått den mest hardbarka jeg kjenner til å gråte. Noen ganger gjør de det også, for jobben kan være en tung bør å bære. Overgrep, svikt og svik, vold og traumer.

Barn..

De jobber for og med barn. Som ofte har opplevd noe man ikke kan si med ord. Som ikke fikk sjansen til en god barndom.
Bare tanken på det gjør at jeg kjenner på klumpen i halsen og tårene kommer. Det aller fineste vi har i livet, uskyldige barn som har fått en så vond start i livet som de færreste kan forestille seg. Unger som har håp og drømmer, men som de nærmeste ikke kan gi.
Dette er jobben til barnevernet.
De som tar på seg superheltkappen sin og ønsker å prate med oss der de selvfølgeligste sviktet oss. De som jobber for å «fikse» det som var ødelagt. Skape en barndom, en trygg oppvekst, en fremtid
De som legger tilrette for familier som ikke klarer det selv. Når jeg tenker etter, burde det vært en stor statue midt schmakk i byen hvor det stod «barnevernet» inngravert.

Neste gang du så leser om barnevernet i negative ordelag igjen, vit da at det ikke er den ansatte en skal skal gi en skyllebøtte. Neste gang man ikke klarer å stoppe en tragisk hendelse fra å skje på vår vakt, ikke pek på de ansatte i barnevernet. Pek på oss politikere. Det er vi som sitter og forvalter pengesekken, i lokale og nasjonale former. Det er oss du skal ta, ikke hverdagsheltene våre som bare trenger litt flere timer i døgnet. Vi kan ikke gi dem det, men vi skal pinadø stå på så de får tid og rom til å gjøre den viktige jobben de gjør. De skal ikke måtte velge mellom å slukke en brann eller forhindre nye, de skal ikke måtte brenne seg ut på jobben før de i det hele tatt kommer igang.

Barnevernet gjør en fantastisk jobb. Det er bare det at vi aldri hører om det som er bra. Vi får bare lese overskriftene når noe går galt.

Jeg er så utrolig takknemlig for de ansatte vi har i barnevernet, og jeg håper de er klar over det. At de vet om den fantastiske forskjellen de utgjør for de som trenger det mest.

HVER eneste dag.»